Coolpad přichází s modelem Legacy 5G

Coolpad přichází s modelem Legacy 5G
2020-01-19T08:00:44+02:00
• 19. 1. 2020

Síťová technologie 5. generace čím dál častěji klepe na dveře, a to jednotlivé výrobce chytrých telefonů vůbec nenechává klidným. V Las Vegas na veletrhu spotřební elektroniky CES poprvé spatřil světlo světa model Legacy od společnosti Coolpad, která do něj pochopitelně nasadila právě podporu 5G sítě. Čínského výrobce neodradila ani současná obchodní válka se Spojenými státy, kde rovněž hodlají spustit oficiální prodej.

Když 5G není všechno

Legacy 5G disponuje 6,53palcovým IPS LCD displejem s FullHD+ rozlišením a výřez ve tvaru padající kapy obsahuje 16megapixelový snímač kamerky. Uvnitř běží osmijádrový procesor Snapdragon 765G od Qualcommu, grafický čip Adreno 620, 4GB operační paměť RAM nebo 64GB interní úložiště typu UFS 2.1.

Zadní část byla vybavena dvojicí fotoaparátů (48 + 8 MPx), LED bleskem a snímačem otisků prstů. O výdrž se stará 4 000mAh článek baterie, které nechybí podpora technologie rychlého nabíjení Quick Charge 3.0 (18 W) přes port USB typu C. Největším kamenem úrazu je chybějící funkce NFC a dual-SIM.

Mezi zbývající prvky výbavy lze zařadit Bluetooth 5.0, 3,5mm jack pro sluchátka, slot až pro 128GB paměťovou microSD kartu či operační systém Android v nejnovější verzi 10. První prodejci zahájí prodej ve 2. čtvrtletí tohoto roku za cenu atakující hranici maximálně 400 dolarů (tj. cca 9 087 Kč).

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat