Apple pracuje na novém iPadu Pro s podporou 5G

Apple pracuje na novém iPadu Pro s podporou 5G
2020-01-15T09:40:15+02:00
• 15. 1. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zdá se, že společnost Apple pracuje na zbrusu novém iPad Pro s podporou nejmodernějších 5G sítí s podporou mmWave. S touto informací přišel zahraniční server DigiTimes. 

iPad Pro s nejnovějšími mobilními technologiemi

Podle dostupných informací se zdá, že jeden z tchaj-wanských dodavatelů společnosti Apple pracuje na pokročilé technologii 5G antény pro nový iPad. Kromě toho by se stejného modemu měl dočkat i budoucí iPhone. Ačkoli není nikde uvedeno, kdy takový tablet dorazí, je více než jasné, že touto podporou bude disponovat minimálně ze začátku iPad Pro. 

Naopak první iPhone s podporou 5G sítí by měl dorazit již letos na podzim. Vzhledem k minulosti by dávalo smysl, kdyby se na trh dostal nejprve iPhone a následně iPad s podporou 5G. Apple vždy nejnovější technologie implementoval nejprve do svého telefonu a až poté s nimi přišel i do tabletu.

mmWave, neboli milimetrová vlna je sada nových 5G frekvencí, které nabídnou ultrarychlé rychlosti na krátké vzdálenosti, což v praxi bude užitečné v zahuštěných městských oblastech. Klasický sub-6GHz je obecně pomalejší než mmWave, na druhou stranu signály dokáží cestovat na delší vzdálenosti, takže lépe slouží předměstským a venkovským oblastem.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat