Apple koupil nejbezpečnější AI technologii na světě

Apple koupil nejbezpečnější AI technologii na světě
2020-01-18T19:30:34+02:00
• 18. 1. 2020

Apple odkoupil společnost Xnor.ai, která se zaměřuje na vývoj AI. Akvizice se odhaduje na 200 mil. amerických dolarů, což není vůbec málo. Jde o podobnou akvizici, kterou Apple uskutečnil v roce 2016, která taktéž vyšla na 200 mil. dolarů. 

Apple odkoupil Xnor.ai pro zlepšení AI

Xnor.ai se na trhu profiluje svou AI technologií, kterou lze umístit do zařízení. V praxi to znamená, že tato firma za pomoci strojového učení a rozpoznávání obrazu dokáže nabídnout AI technologii na nízkoenergetickém zařízení bez nutnosti připojení k cloudu. Během tří let společnost také vyvinula metodu, jež umožňuje vývojářům vkládat AI kód do aplikací, i když nejsou znalí v kódování AI. 

Apple

Jak bylo již řečeno, Xnor.ai se zaměřoval na hluboké učení, které probíhalo přímo na samotném zařízení, tudíž nebylo potřeba žádné spojení s cloudem. Díky tomu lze tuto technologii považovat za velice bezpečnou. Apple by tedy rád tuto AI technologii použil nejen ve svém iPhone, ale také u Apple Watch, či dokonce AirPods. 

Vzhledem k tomu, že akvizice proběhla teprve nedávno, budeme si muset na první ovoce počkat. Uvidíme, jaké plány bude s Xnor.ai společnost Apple mít. Osobně mě napadá ještě jedno využití, a to v oblasti hlasové asistentky Siri, která by se mohla stát pro mnoho uživatelů ještě více užitečná.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat