Realme X50 – poodhalují se specifikace aktualizováno

Realme X50 – poodhalují se specifikace [aktualizováno]
2019-12-28T18:00:08+02:00
• 28. 12. 2019
1

Aktualizováno 28. 12.

O příchodu Realme X50 víme nějakou dobu, přičemž společnost sama potvrdila již například to, že na přední straně budou v díře v displeji umístěny dvě kamery. Včera jsme vás informovali o některých specifikacích tohoto modelu a dnes zde máme kompletní únik výbavy.

Realme X50 bude mít kovový rám, přičemž samotné tělo bude z polykarbonátu, ale na zadní straně bude použito sklo, konkrétně  Gorilla Glass 5. Zajímavostí je, že dojde na použití P2i, tedy speciální nano úprava, díky které mobil vydrží lehké postříkání vodou. Displej nabídne 6,67palcovou úhlopříčku s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Bude se jednat o LCD panel od společnosti JDI.

O výkon se bude starat Snapdragon 765G, který bude mít k dispozici až 8 GB RAM, přičemž úložiště bude dosahovat až na 256 GB. Na zadní straně bude 64MPx senzor, byť se spekulovalo o 108MPx foťáku. Dále zde najdeme 8MPx širokoúhlý snímač, 13MPx s 5násobným hybridním přiblížením a 2MPx makro foťák. Přední strana má k dispozici 32 MPx foťák společně s 8MPx širokoúhlým. Baterie má 4500 mAh s podporou 30W nabíjením.

Původní článek 27. 12.

Realme je na trhu sotva jeden rok, ale již nyní nabízí velmi zajímavé smartphony. Aktuálním top modelem se dá považovat Realme X2 Pro. Sice společnost začínala na indickém trhu, ale dnes se již jedná o globální značku, například nedávno vstoupila na evropský trh včetně toho českého. Nyní se chystá představení další novinky v podobě Realme X50.

Realme X50

Zatím jsou k dispozici jen střípky informací, ale společnost sama se nijak netají uvedením novinky. Dokonce došlo na potvrzení některých specifikací a dokonce je známa minimálně podoba zadní strany. Ačkoliv by se podle označení dalo odhadovat, že se bude jednat o top model, tak spíše novinka zapadne do střední třídy.

O výkon se zde bude starat novější procesor Snapdragon 765G, přičemž se očekává, že operační paměť nabídne až 12 GB, ale bude k dispozici i slabší verze. Úložiště by mělo začínat na hodnotě 128 GB. Na zadní straně se má nacházet hlavní 108MPx senzor s optickou stabilizací obrazu, přičemž bude k dispozici i 13MPx foťák se světelností f/3.0 a pětinásobným optickým přiblížením, ekvivalent 130mm objektivu. Taktéž zde bude širokoúhlý foťák a jeden pro určení hloubky ostrosti.

Baterie má mít kapacitu 4000 mAh, přičemž zde bude podpora rychlého nabíjení VOOC Flash Charge 4.0. Díky tomu bude možné doplnit energii z nuly na sedmdesát procent za třicet minut. Společnost slibuje 5G konektivitu se simultánním přepínáním na WiFi. Samotná čtečka otisků prstů má být tentokrát umístěna na boční straně, nikoliv pod displejem.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Hakus von Tyros

28. 12. 2019, 19:38

Možná „úchvatné“, ale já Čínu ani náhodou.
Nakupuji pouze jistotu – kvalitu a ne „okopčený“ paskvil.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat