Qualcomm představil 3D Sonic Max, 17x větší čtečku otisků prstů

Qualcomm představil 3D Sonic Max, 17x větší čtečku otisků prstů
2019-12-04T08:00:03+02:00
• 4. 12. 2019
1

V těchto dnech se koná konference společnosti Qualcomm, kde došlo na oznámení nových procesorů Snapdragon 865 a 765, ale zatím nebyly zveřejněny detailní informace. Ty bychom se měli dozvědět až dnes. Kromě toho došlo na uvedení nové čtečky otisků prstů postavené na technologii ultrazvuku. Novinka se jmenuje 3D Sonic Max a oproti předchozí generaci je značně odlišná.

3D Sonic Max

Nová čtečka otisků prstů 3D Sonic Max je hned na první pohled značně větší. Původní měla 4 x 9 mm a nová má rozměry 20 x 30 mm, takže se nabídne 17x větší prostor. Díky tomu uživatel nebude muset hledat konkrétní místo na displeji, aby došlo k ověření. V podstatě může 3D Sonic Max zabírat spodní část displeje, ale to není jediná výhoda.

Qualcomm uvedl, že nová čtečka podporuje snímání i dvou prstů současně, takže se může zvýšit úroveň zabezpečení. S tím souvisí i míra zabezpečení, kde původní generace měla pouze 1:50000 a u novinky se snaží dosáhnout hranice 1:1000000.

Větší plocha čtečky také bude mít pozitivní dopad na registrování otisku, jelikož nebude nutné několikrát přikládat prst. Postačí jedno přiložení a díky větší ploše dojde k zaregistrování celého otisku. 3D Sonic Max má tloušťku pouhých 0,15 mm a je připraven na použití i s LCD displeji, což je hlavní výhoda oproti běžným optickým čtečkám, které potřebují pro své fungování jen OLED displeje.

3D Sonic Max se prvně objeví na trhu již v příštím roce, ale nebylo specifikováno, které modely budou disponovat touto novinkou, případně které společnosti ji využijí.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 4. 12. 2019, 9:55

No konečně.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat