Obchod Play prochází grafickou změnou aktualizováno

Obchod Play prochází grafickou změnou [aktualizováno]
2020-03-28T09:20:56+02:00
• 28. 3. 2020

Zdroj: Google, Doteomanie.cz

Aktualizováno 28. 3.

Poměrně nedávno jsme se dočkali zcela nové sekce v rámci aplikace Obchod Play, případně došlo k doplnění nastavení tmavého režimu. Poslední zajímavou novinkou bude vylepšení výsledků vyhledávání. Bohužel jsme se dočkali i změny chování notifikací. Google pokračuje v úpravách centra pro obsah a nyní zaznamenáváme, že dochází k úpravě menu, respektive Google rozšiřuje novou podobu mezi všechny uživatele. Konkrétně mizí původní přepínání účtu. Nově se nachází pod profilovou ikonou, v menu zůstává vše ostatní. Potvrzuje to i Lubík Bobis v naší komunitě Smartphony CZ/SK na Facebooku.

2020 03 28 090312 1440x2960x 2020 03 28 090325 1440x2960x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 5. 12.

Obchod Play se poměrně nedávno dočkal tmavého vzhledu, což asi uvítalo mnoho uživatelů. Nyní ale dochází k další změně, která se hlavně týká oblasti kolem uživatelských účtů. Tak trochu je spojena s ukončením veřejné verze Google+. Pokud jste měli toto sociální síť a nastavili jste si úvodní fotku, tak se zpravidla objevila v menu v Google aplikacích u vašeho profilu. Vzhledem k tomu, že fotografie již nejsou k dispozici, byl zde umístěn náhradní a zbytečný obrázek. Právě i tohoto se dotýká novinka.

Obchod Play a tmavý vzhled – přibude nastavení [aktualizováno]

Obchod Play a uživatelské účty

Pokud si chcete přepnout uživatelský účet v aplikaci Obchod Play na Androidu, tak jste museli otevřít boční menu, kde se nachází v horní části sekce spojená s účty. V nové verzi, která se pomalinku dostává mezi uživatele, se v menu již nenachází možnost přepnutí účtů.

Obchod Play pro Wear OS prochází grafickou změnou

Po vzoru jiných aplikací od Googlu se vše přesunulo do pole vyhledávání, kde nově uvidíte v pravé části svou profilovou ikonu. Pokud na ni kliknete, zobrazí se dialogové okno s možností přidání nového uživatelského účtu, případně je zde k dispozici zkratka na správu účtů. Pokud máte k dispozici na zařízení více účtů, bude zde k dispozici jejich seznam.

Nejedná se o jedinou novinku. S profilovou ikonou je spojeno gesto, které je k dispozici i v jiných aplikacích od Googlu. Stačí prstem přejet po profilové fotce ve směru dolů nebo nahoru, a dojde k přepnutí na další účet v pořadí.

Samotná změna pro Obchod Play je již nyní dostupná pro některé uživatele. Pokud ji neevidujete na svém zařízení, musíte si počkat, až dojde k aktivaci ze stran serverů Googlu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat