LG zřejmě nabídne ohebný displej v trochu jiné formě

LG zřejmě nabídne ohebný displej v trochu jiné formě
2019-12-31T15:00:57+02:00
• 31. 12. 2019
3

Rok 2019 měl patřit ohebným smartphonům, ale upřímně řečeno, moc se to nepovedlo. Samsung musel svůj první model předělat, Huawei se zatím nedostal ke globálnímu prodeji a Motorola Razr nabírá zpoždění kvůli vysoké poptávce. Na další rok Samsung plánuje další novinku, tentokrát by se mělo jednat o véčkovou konstrukci. LG se zatím vyhýbá tomuto segmentu a spíše ukazuje, že více věří zařízením se dvěma displeji. Nyní se ale ukazují možné plány této společnosti.

Obal s ohebným displejem

LG zatím nabízí speciální obal pro některé své smartphony, který je obohacen o druhý displej. Sice jsme se nedočkali prodejního trháku, ale dle některých zahraničních recenzí se jedná o dobré a robustní řešení. Rozhodně vydrží více než plastové ohebné displeje. Nyní se ale prostřednictvím patentové přihlášky ukazuje, že bychom se mohli dočkat obalu na mobily s ohebným displejem.

Na vyobrazení jde vidět, že tento obal se bude připevňovat pomocí magnetů k mobilům, ale bude to vyžadovat úpravu budoucích smartphonů. Ty budou muset disponovat na boční straně konektorem navíc, což bude mít na celkovou konstrukci a vzhled případných novinek.

ohebný displej

Jelikož se bude jednat jen o ohebný displeje a nebude obsažena baterie nebo jakákoliv elektronika navíc, může se společnost soustředit na konstrukci a pevnost. Zřejmě dojde ke značnému vyztužení, ale i zde si bude muset společnost dát pozor na odolnost zobrazovacího panelu.

Samsung již nyní chystá první ohebné sklo s lepšími vlastnostmi než současné plastové ohebné displeje. Pokud LG použije podobnou technologii, může nabídnout něco nového. Navíc stále budete mít k dispozici mobil s normální konstrukcí. Navíc při poškození obalu s ohebným displejem nedojde k velké finanční škodě.

Stále je nutné pamatovat, že se jedná o patentovou přihlášku a není jasné, jestli se takového produktu dočkáme. Na druhou stranu se jedná o celkem zajímavou evoluci současného řešení od LG.

Zdroje: nl.letsgodigital.org, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 31. 12. 2019, 15:51

Tohle zní dobře a lépe než fold nebo Mate X.

Hakus von Tyros

31. 12. 2019, 15:23

Se moc nepovedlo …. .
Ano.
Ale kdo nic nedělá, nic nezkazí.
Fold jsem měl v plánu.
Ale po přečtení mnoha odborných recenzí ještě min. 1 genraci počkám.
Možná varianta „V“ ?
Uvidím, co přinese Barcelona.

Přemysl Vaculík

VIP 31. 12. 2019, 15:45

To bude ještě dlouho trvat, ale za sebe mohu říci, že když ohebný mobil, tak véčko. Mít cihlu, kterou mohu rozložit na prkénko, je poněkud nepraktické :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat