Instagram zavádí formulář na zadání data narození

Instagram zavádí formulář na zadání data narození
2019-12-05T08:00:25+02:00
• 5. 12. 2019
2

Pokud se podíváte na nejrůznější sociální sítě, mnohdy najdete v podmínkách věkovou hranici pro používání služby. Příkladem může být Youtube, kde musí být uživateli minimálně 13 let ve většině zemí, ale například pro Českou republiku je limit nastaven na 15 let. Je zde ale také možnost mladších uživatelů v rámci povolení od rodičů. I další sociální sítě mají podobné věkové limity. Nyní jsme se dočkali i u Instagramu menšího vylepšení.

Instagram a minimální věk 13 let

Zahraniční web TechCrunch vydal v týdnu článek, který vyčítal Instagramu, že nemá nastavenou věkovou hranici, nebo respektive se nikde nezadává datum narození. Sociální síť odmítla cokoliv komentovat. Následně Jane Manchun Wong odhalila, že Instagram najednou začal vytvářet přesně takovou funkci.

Instagram z ničeho nic oficiálně oznámil, že zavádí formulář na zadání data narození. Konkrétně uživateli musí být minimálně 13 let. Ostatně v podmínkách je napsáno, že uživateli musí být 13 let, ale aplikace nevyžadovala jakékoliv ověření.

Uživatel jednoduše zadá datum narození, přičemž nebude viditelné na profilu. Bude určeno jen pro sociální síť, která tak bude optimalizovat obsah pro uživatele.

Pokud dojde k propojení s profilem na Facebooku, Instagram převezme datum zadané právě na této sociální síti. Změna na Facebooku bude mít automatický vliv na Instagramu.

Je jasné, že se jedná pouze o formalitu, jelikož faktické ověření zde není. Sice podmínky jasně definují, že uživatel musí mít minimálně 13 let, ale není zde způsob, jak to ověřit, ani přes formulář.

Článek byl upraven na základě podnětu od Daniela Dočekala, děkujeme.

Dodatečné nastavení soukromí

Kromě této novinky jsme se také dočkali oznámení nastavení v rámci konverzací. V aplikaci nově najdete možnost, kdo vám může poslat novou zprávu. Jsou k dispozici jen dvě možnosti. Buď může kdokoliv, nebo jen lidi, které sledujete. To samé platí o přidávání do skupin.

Zdroje: instagram-press.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

SticklerStickleru

5. 12. 2019, 8:41

Chudák sestřenice který je 12 :D

Richard Fabián

5. 12. 2019, 8:05

Ale no tak :)

„Je jasné, že se jedná pouze o formalitu, jelikož faktické ověření zde není. Uživatel v podstatě nemusí uvést pravdu, takže se jedná o pouhou formalitu.“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat