Dotekomanie.cz

Google Vyhledávání 2019 – Karel Gott, Iron Man, Most

google zeitgeist 2019

Google každý rok představuje Google Zeitgeist (duch doby), což je označení pro trendy ve vyhledávání. I české zastoupení společnosti se pochlubilo a zveřejnilo žebříčky těch nejhledanějších výrazů, spojení a také událostí. V tomto roce se toho odehrálo hodně, a to i smutná loučení.

Google a vyhledávání v roce 2019

V tomto roce se naše země musela rozloučit s legendou, Karlem Gottem, takže není divu, když jméno mistra se dostalo na první místo v rámci vyhledávání. Druhé místo patří městu Most, respektive velmi úspěšnému seriálu, který se zapsal mnohým do paměti. Až na třetím místě zde máme událost ze světa, respektive požár katedrály Notre-Dame.

Jak si jde všimnout, že do deseti nejhledanějších trendů patří i Thanos z Marvel MCU společně závěrečný film Avengers Endgame. Co se týče filmů, tak Marvel byl poražen rivalem DC s filmem Joker. Do seznamu se také dostal i iPhone 11.

„Žebříčkům vyhledávání se někdy také říká „duch doby“, protože vyhledávání obvykle věrně ilustruje, co významného se v české krajině v daném roce odehrálo. Překvapivý je hlavně výrazný vzestup vyhledávání filmů a seriálů jako například Černobyl, Nabarvené ptáče nebo Most či Joker. Je vidět, že vliv televizní a filmové produkce stále roste,” komentuje letošní žebříčky tisková mluvčí české a slovenské pobočky Googlu Alžběta Houzarová.

Zatímco Česko nemá bůhví jak dobré video od Googlu pro tyto trendy, tak video pro globální trendy je již pozoruhodnější. Zde se například dostal Iron Man jakožto filmová postava, ale také jiné hrdinové a nezdolní jedinci.

Ostatní žebříčky

Události

České osobnosti

Zahraniční osobnosti

Smutná loučení

České seriály

Jak

Google má také speciální stránku, kde si můžete projít další trendy a žebříčky roku 2019.

Google Zeitgeist 2018 nejen v Česku

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version