Dotekomanie.cz

Chrome by se mohl brzy dočkat QR kódů

chrome

QR kódy jsou v dnešní době poměrně všudypřítomné a používají se k mnoha účelům, od nastavení dvoufaktorové autentizace přes aplikace generující klíče až po propagaci lidí. A tuto funkci možná bude používat i Chrome, a to ke sdílení obsahu. Funkce je v současné chvíli součástí prohlížeče Chrome Canary. 

Chrome s QR kódy a legendární dinosauří hrou

Nová funkce „Povolit sdílení stránky prostřednictvím QR kódu“ byla poprvé spatřena lidmi serveru Techdows. Je-li tato funkce povolena, přidá se do nabídky možnost pro vygenerování QR kódu pro danou stránku. 

V současné chvíli zatím není novinka plně funkční, ovšem podle souvisejících položek v Chromium bug trackeru je vývoj aktivní. Nejzajímavějším detailem je však skutečnost, že tyto QR kódy generované Chromu budou obsahovat „dino superimposed on the center“ – známou offline nekonečnou běžeckou hru v Chromu. 

Ve většině případů bude existující synchronizace historie mezi zařízeními Chrome a funkce „Odeslat tuto stránku“ pravděpodobně jednodušším řešením, ale QR kódy mají i jiné možnosti využití. 

Zdroje: androidpolice.com, techdows.com

Exit mobile version