Apple získal startup, který vyvinul lepší technologii pro vytváření fotografií

Apple získal startup, který vyvinul lepší technologii pro vytváření fotografií
2019-12-15T16:30:51+02:00
• 15. 12. 2019
1

Společnost Apple získala velmi zajímavý startup pocházející z Velké Británie. Malý startup se zabývá vývojem technologie, která má za úkol vylepšit fotografie vytvořené prostřednictvím mobilního telefonu. Podle nejnovějších informací Apple tuto společnost (Spectral Edge) získal za nespecifikovanou částku.

Apple odkoupil novou technologii

Spectral Edge používá strojové učení k tomu, aby fotografie vytvořené chytrým telefonem byly ostřejší a s přesnějšími barvami. Technologie funguje především tak, že se infračervený snímek smíchá se standardní fotografií. 

V praxi startup kombinuje patentovanou technologii Image Fusion s technologií Deep Learning, díky čemuž dokáže získat více barev, detailů a jas v jakékoli fotografii. Je docela jednoduché přijít na to, jak by Apple mohl technologii implementovat do své aplikace Fotoaparát pro iPhone. Již nějaký ten pátek se firma snaží vylepšit zpracování obrazu, především prostřednictvím Smart HDR a Deep Fusion. 

Apple dosud akvizici oficiálně nepotvrdil, ovšem zahraniční média tvrdí, že je vše hotovo věcí – informace se zakládají na různých dokumentech. Není tedy známo, kolik firma za Spectral Edge zaplatila – odhaduje se něco kolem pěti mil. dolarů. 

Zdroj: ww.9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Veta „The company had raised over $5 million in funding.“ neznamená, že sa odhaduje, že toľko Apple zaplatil za tento startup. Je to suma, ktorú tento startup vyzbieral na svojom začiatku. Takto vznikajú fake news, že „novinár“ je neschopný alebo lenivý vyhľadať si viac informácií a tak dostupné informácie pokrivý alebo vymyslí…
A pritom táto informácia je priamo v uvedenom zdroji, len si ju treba vedieť preložiť a správne interpretovať.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat