Apple TV+ zničehonic přestalo podporovat Dolby Vision HDR

Apple TV+ zničehonic přestalo podporovat Dolby Vision HDR
2019-12-11T11:30:17+02:00
• 11. 12. 2019

Zdroj: Apple

Internetem nyní kolují informace o tom, že nedávno spuštěná filmová streamovací služba Apple TV+ ztrácí podporu pro sledování pořadů v Dolby Vision HDR na set-top boxech Apple TV 4K připojených ke kompatibilním 4K televizorům. 

Apple TV+ ztrácí podporu Dolby Vision HDR

Během posledních dvou týdnů se stále více uživatelů začalo na sociálních sítích stěžovat na problém, který ovlivňuje nejen nové epizody pořadů, ale také již existující epizody, které dříve pracovaly v Dolby Vision HDR.

Například první epizody seriálů See, The Morning Show a For All Mankind již nejsou streamovány v Dolby Vision HDR, i přesto, že televizory tuto technologii podporují. Totéž platí pro zbrusu nové epizody těchto pořadů, které byly v pátek vydány. 

Ve srovnání s HDR10 používá Dolby Vision HDR dynamická obrazová metadata, která umožňují televizorům přizpůsobit barevný gamut, a zvýšit tak rozsah kontrastu HDR. Ztráta této podpory v praxi znamená, že divák neuvidí dobře tmavé scény. 

Někteří uživatelé tvrdí, že zasažené epizody mohou být stále kódovány v Dolby Vision a ve skutečnosti jde o chybu funkce Apple TV, respektive Match Dynamic Range, která zabraňuje správnému výstupu zdrojového obsahu. Zdá se však pravděpodobnější, že Apple podporu prostě odstranil. 

Stojí za zmínku, že tento problém v současné chvíli neovlivňuje všechny pořadu na Apple TV+, alespoň tedy podle některých uživatelů. Společnost Apple se tomuto problému prozatím oficiálně nevyjádřila.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat