Apple sníží závislost na Samsungu v oblasti OLED displejů

Apple sníží závislost na Samsungu v oblasti OLED displejů
2019-12-31T19:30:01+02:00
• 31. 12. 2019

Apple a Samsung jsou hlavními rivaly v oblasti smartphonů, ale zároveň se potřebují navzájem. Apple spolupracuje se Samsungem v oblasti dodávky komponentů pro svá zařízení, na druhou stranu jihokorejský gigant má k dispozici velkého odběratele, z čehož těží nemalé finanční prostředky. Již nějakou dobu se mluví o snížení závislosti americké společnosti na Samsungu, ale až v roce 2020 by mělo dojít k větším změnám, minimálně v oblasti dodávek displejů.

Apple a OLED panely

V tuto chvíli zajišťuje Samsung 90 % OLED panelů pro Apple, zbylých 10 % pochází od LG Display. V případě LCD panelů existují celkem tři dodavatelé – LG Display, Japan Display a Sharp. V roce 2020 by mělo dojít ale na větší změny, hlavně proto, že Apple chce nabídnout více zařízení s OLED displeji. Kupříkladu jen iPhone 9 by měl mít LCD panel, zbylé čtyři spekulované iPhony budou mít OLED technologii.

iPhone SE2 zřejmě prvně na videu

Apple spolupracuje například se společností Sharp, kde došlo například na investici 820 milionů dolarů v rámci odkupu továrny od Japan Display pro výrobu LCD panelů. Mimo to americký gigant investoval 100 milionů dolarů do Japan Display.

Dle nové zprávy Apple udělil společnosti BOE certifikaci kolem OLED panelů, takže se může jednat o třetího dodavatele displejů pro iPhony. BOE má dodat v roce 2020 přibližně 45 milionů displejů. LG Display dodá 26 milionů a Samsung celkem 150 milionů. Jedná se o výrazné snížení dodávek pro jihokorejskou společnost, jelikož v roce 2019 dodala přibližně 230 milionů panelů.

Apple zřejmě začne představovat čtyři iPhony ročně

Pokud zde nebudou jakékoliv problémy s novými panely, je možné, že v následujícím roce dojde na větší přerozdělení dodávek. Jednak Apple sníží svou závislost na jednom partnerovi, ale zároveň se chrání pro případy, kdy by měl Samsung nějaké komplikace s dodávkami.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat