Apple nyní vlastní mobilní modemovou divizi Intelu

Apple nyní vlastní mobilní modemovou divizi Intelu
2019-12-08T13:30:30+02:00
• 8. 12. 2019

Společnost Intel 4. prosince dokončila prodej divize mobilních modemů. Samozřejmě kupujícím není nikdo jiný než Apple, který akvizici potvrdil v průběhu letošního července. Dle dostupných informací bude tento obchod firmu stát jednu miliardu dolarů. I přesto ale prodej Intelu moc nepomůže, neboť bude i nadále mít ztráty ve výši několika miliard dolarů. 

Apple dokončuje transakci

Tím, že nyní bude firma Apple vlastnit technologii pro mobilní modemy, bude si moci tyto komponenty vyrábět zcela sama, aniž by se musela spoléhat na současného dodavatele Qualcomm. To je samozřejmě dobrá zpráva, ať už z pohledu nezávislosti na dodavatelích či hořkého vztahu s Qualcommem. 

Součástí prodeje je pouze mobilní část. To znamená, že výrobce čipů bude moci i nadále vyvíjet procesory a modemy pro počítače, loT a autonomní vozidla. Intel mimo jiné uvedl, že patentování ze strany Qualcommu donutilo společnost svou mobilní divizi prodat Applu. Po dokončení transakce bude společnost Apple vlastnit jednoho ze svých dodavatelských řetězců, přičemž bude méně závislá na dodavatelích třetích stran. 

To ale automaticky neznamená, že ihned budou použity nové modemy v Apple zařízeních. Nějaký čas si počkáme, než se tak stane. Zatím tedy Qualcomm bude dodávat Applu, aspoň do doby, než budou nové modemy připraveny.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat