Dotekomanie.cz

Xiaomi Mi Reader přichází s 6palcovým e-ink displejem a USB-C

Společnost Xiaomi představila Mi Reader, tedy první eReader tohoto výrobce. Ten přichází s 6palcovým e-ink displejem s rozlišením 1024 x 768 pixelů s hustotou 221 PPI. K dispozici je 24-úrovňové nastavitelné přední LED osvětlení pro čtení, jenž může dosáhnout více než 90% uniformity jasu. Díky tomu si uživatel vychutná pohodlné čtení v jasném nebo tmavém světelném prostředí.

Xiaomi Mi Reader s velkým úložištěm a Androidem

Kromě toho má antireflexní povrch, takže celkový zážitek ze čtení je podobný eBooku. Čtečka eReader váží jen 178 gramů, tudíž v praxi jej nebude těžké přenášet či držet v jedné ruce. Srdcem celého zařízení je čtyřjádrový procesor Allwinner B300 s taktem 1,8 GHz. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak stará operační paměť s kapacitou 1 GB, přičemž pro soukromá data je k dispozici vnitřní 16GB úložiště. Na úložiště je v praxi možné uložit až 5 000 elektronických knih. 

Čtečka je samozřejmě postavena na platformě Android 8.1 Oreo, tudíž podporuje cloudové řešení Baidu. Díle podporuje soubory .txt, .epub, .pdf a dokumenty Office. Zařízení disponuje 1800mAh baterií, kterou lze dobít konektorem USB-C. Na jedno nabití pak baterie vydrží až několik hodin.

Xiaomi Mi Reader na trh přichází ve dvoubarevném provedení, přičemž přední strana je bílá a zadní tmavě šedá. Maloobchodní doporučená cena činí 82 dolarů, tj. zhruba 1 892 Kč bez DPH. K dispozici bude od 20. listopadu. 

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version