Xiaomi Mi Reader přichází s 6palcovým e-ink displejem a USB-C

Xiaomi Mi Reader přichází s 6palcovým e-ink displejem a USB-C
2019-11-19T16:30:45+02:00
• 19. 11. 2019
1

Společnost Xiaomi představila Mi Reader, tedy první eReader tohoto výrobce. Ten přichází s 6palcovým e-ink displejem s rozlišením 1024 x 768 pixelů s hustotou 221 PPI. K dispozici je 24-úrovňové nastavitelné přední LED osvětlení pro čtení, jenž může dosáhnout více než 90% uniformity jasu. Díky tomu si uživatel vychutná pohodlné čtení v jasném nebo tmavém světelném prostředí.

Xiaomi Mi Reader s velkým úložištěm a Androidem

Kromě toho má antireflexní povrch, takže celkový zážitek ze čtení je podobný eBooku. Čtečka eReader váží jen 178 gramů, tudíž v praxi jej nebude těžké přenášet či držet v jedné ruce. Srdcem celého zařízení je čtyřjádrový procesor Allwinner B300 s taktem 1,8 GHz. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak stará operační paměť s kapacitou 1 GB, přičemž pro soukromá data je k dispozici vnitřní 16GB úložiště. Na úložiště je v praxi možné uložit až 5 000 elektronických knih. 

Čtečka je samozřejmě postavena na platformě Android 8.1 Oreo, tudíž podporuje cloudové řešení Baidu. Díle podporuje soubory .txt, .epub, .pdf a dokumenty Office. Zařízení disponuje 1800mAh baterií, kterou lze dobít konektorem USB-C. Na jedno nabití pak baterie vydrží až několik hodin.

Xiaomi Mi Reader na trh přichází ve dvoubarevném provedení, přičemž přední strana je bílá a zadní tmavě šedá. Maloobchodní doporučená cena činí 82 dolarů, tj. zhruba 1 892 Kč bez DPH. K dispozici bude od 20. listopadu. 

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Pavel Žurek

19. 11. 2019, 17:38

Jsem na ní hodně zvědavý. Stařičký Kindle 4 stále dobře slouží, ale podsvícení často chybí a výměnu oddalují právě kvůli nabíjení skrz stále užívané microUSB. Nicméně aby byla konkurenceschopná musí toho představit více… aplikace pro synchronizaci napříč zařízeními (kéž by to byla app Knihy Google), uhlazený font s českou diakritikou atd.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat