Dotekomanie.cz

Xiaomi během roku 2020 nabídne deset telefonů s 5G do 7 000 Kč

Začátkem tohoto roku Lei Jun, tedy generální ředitel čínské společnosti Xiaomi, oznámil, že technologický výrobce má v plánu uvést na trh nejméně deset nových mobilních telefonů s podporou 5G sítě. 

Xiaomi plánuje velké věci

Nedávno se konala velká přednáška, kde se generální ředitel rozmluvil o těchto telefonech a zveřejnil zajímavé podrobnosti. Tak například všechny tyto telefony by se cenově měly pohybovat okolo 285 dolarů, tj. zhruba 6 555 Kč bez DPH. To znamená, že za malý peníz získáte vstupenku do nejrychlejších 5G sítí. 

S těmito slovy přišel Lei Jun na konferenci pod názvem Global Mobile Partner Coference, která se koná každý rok v Číně. Během akce generální ředitel Xiaomi uvedl, že do roku 2020 plánuje prodat více než 70 mil. kusů telefonů s podporou 5G sítí. Dále má v plánu rozšířit 5G na více než 100 průmyslových odvětví. 

V současné době má Xiaomi poměrně skromné portfolio telefonů podporující 5G sítě – Xiaomi Mi Mix 3 5G, Mi Mix Alpha a Mi 9 Pro 5G. Pokud by Xiaomi přineslo levnější zařízení s 5G čipy, pravděpodobně bychom se příští rok mohli dočkat zajímavé války mezi výrobci telefonů. 

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version