Dotekomanie.cz

Vivo Z5i je novinka střední třídy s jedním prohřeškem

Vivo Z5i

Společnost Vivo ukazuje dlouhou dobu, že dokáže vyrobit zajímavé smartphony střední třídy. Sice se nemůže rovnat poměrem ceny a výkonu společnostem jako Honor nebo Xiaomu, i tak nabízí poměrně zajímavé modely, které si nacházejí cestu do Evropy. Tentokrát jsme se dočkali novinky Vivo Z5i.

Vivo Z5i

Na první pohled se jedná i zajímavý smartphone střední třídy s poměrně slušným procesorem a dostatečně velkou operační pamětí. I úložiště nabízí úctyhodných 128 GB, přičemž je zde podpora microSD karty. Aby toho nebylo málo, tak baterie má kapacitu 5000 mAh. Samozřejmě nechybí rychlé nabíjení, v tomto případě se jedná o 18W technologii.

Sestava foťáků je poměrně standardní, byť se zde nenachází senzory dosahující na největší počty megapixelů. I tak by měly dostačovat na příležitostné focení. Ačkoliv Vivo poměrně často umisťuje čtečku otisků prstů přímo do displeje u většiny modelů, tak v tomto případě se nachází na zadní straně.

Jsou zde ale dva prohřešky na dnešní dobu. Tím prvním je použití již staršího systému Android 9 Pie z minulého roku. Druhý se nachází na spodní straně mobilu, kde byl použit microUSB konektor. Ten by se neměl již nacházet na nových smartphonech.

Specifikace

Vivo Z5i nabízí zajímavé specifikace, byť ne ve všech ohledech jde s dobou a používá poměrně starší technologie. V případě systému vše vyřeší aktualizace, ale konektor nelze vyměnit. Novinka má nastavenou cenu na 1798 juanů, což je v přepočtu přibližně 5 900 Kč.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version