Sony Xperia 1.1 má překonat Galaxy S20 i Xiaomi Mi 10 aktualizováno

Sony Xperia 1.1 má překonat Galaxy S20 i Xiaomi Mi 10 [aktualizováno]
2020-02-13T19:42:50+02:00
• 13. 2. 2019
1

Aktualizováno 13. 2.

Před pár měsíci se objevil závan spekulací kolem nadcházejících novinek od Sony, ale zatím jsme se nedočkali rozsáhlých úniků. Původně měla společnost představit novinky na veletrhu MWC 2020, ale nakonec se tak nestane, jelikož letošní ročník byl zrušen kvůli epidemii koronaviru.

Sony má na představit několik Xperií s 5G

Sice nevíme, na kdy Sony plánuje představení nových smartphonů, ale nyní se opět objevují spekulace kolem top modelu Xperia 1.1. Konkrétně se mluví o čtyřech foťácích na zadní straně. Hlavní foťák by měl nabídnout 12 MPx a světelnost f/1.8. Kamera s hybridním zoomem bude disponovat 64MPx senzorem a pro širokoúhlé snímky má posloužit 12MPx kamera. K dispozici bude i ToF snímač pro určení hloubky ostrosti.

Zatím to nevypadá nějak lákavě, nebo že by měl mobil pokořit konkurenci v podobě nových modelů Samsung Galaxy S20 nebo Xiaomi Mi 10, ale dle náznaků by měla Xperia 1.1 nabídnout možnost točení 8K HDR videí. V případě rozlišení by se tak vyrovnala již představeným novinkám, ale důležitější je právě HDR. Videa by měla nabídnout větší dynamický rozsah a živější barvy. Samozřejmě se jedná o náročnější technologii, ale je to pravda, tak to si budeme muset počkat na představení novinky.

Původní článek 20. 11.

I přesto, že prodeje chytrých telefonů společnosti Sony i nadále klesají, dočkali jsme se od výrobce několika očekávaných modelů. Jednoznačně nejzajímavějším přírůstkem se stal aktualizovaný model s poměrem stran 21: 9. 

Sony chystá pořádnou nálož telefonů

Ovšem podle nejnovějších informací se zdá, že stejnojmenná společnost připravuje další čtyři nová zařízení, která budou představena v průběhu příštího roku. V tomto případě se bude jednat o vlajkové modely. Dále bychom se měli dočkat dalších tří telefonů, které budou spadat pod střední třídu.

Předpokládá se, že všechny čtyři vlajkové telefony budou poháněny teprve připravovanou čipovou sadou Snapdragon 865. K tomu budou vybaveny 5G modemem. Naopak telefony pro střední třídu by měly být vybaveny procesorem Snapdragon 735, který by taktéž měl přinést podporu 5G sítí. 

Sony u hlavního telefonu nabídne šest fotoaparátů

Nový vlajkový model by údajně měl nést název Xperia 0 a na trhu se objeví v průběhu roku 2020. Podle všeho bude podporovat 5G a nabídne slušnou sestavu fotoaparátů. Konkrétně se jedná o hlavní 48megapixelový senzor s variabilní clonou f 1.2/2.4. Dále se zde objeví druhý 12megapixelový fotoaparát se stejnou clonou. Třetím hlavním fotoaparátem bude 16megapixelový senzor s clonou f / 2.4. Ostatní fotoaparáty pak nabídnou 20 Mpx (f / 2.4), 16 Mpx (f / 2.4), 8 Mpx (f / 2.4) a 0,5 Mpx (ToF senzor). Dohromady se tak bude jednat o šest fotoaparátů. Jako možné datum představení byla označena konference IFA 2020. 

Nedávno jsme se také dočkali prvních informací o připravované Xperii 3. Zařízení by mělo disponovat displejem s poměrem stran 21: 9. K tomu by měl být k dispozici procesor Snadragon 865. Nejnovější informace pak naznačují přítomnost 5G konektivity a QHD displeje. 

Xperia 1, která byla první vlajkovým modelem společnosti Sony v roce 2019, dorazí příští rok pod názvem Xperia 1.1. Předpokládá se, že telefon bude mít na zadní straně k dispozici hned čtyři fotoaparáty, přičemž displej bude vybaven 4K panelem. 

Naopak letošní Xperia 5 se v průběhu příštího roku dočká svého nástupce Xperia 5.1. Očekává se, že se bude jednat o poněkud kompaktnější verzi většího modelu Xperia 1.1 se stejnými parametry, jen s jiným displejem – QHD. Oba modely by měly být představeny během MWC 2020. 

Co se střední třídy týká, letošní Xperia 10 se dočká svého nástupce v podobě Xperia 10.1, která se s největší pravděpodobností dočká 5G modulu. Dále se očekává příchod Xperia 9.1, což bude náhrada za současnou Xperii 10 Plus – taktéž nabídne podporu 5G sítě. 

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Václav Kadlček

20. 11. 2019, 16:55

Nevím jestli Sony něco zachrání novým telefony a její značení napodobují Nokie (5.1) atp. 😁

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat