Samsung a Bixby – chystají se novinky pro vývojáře i pro uživatele

Samsung a Bixby – chystají se novinky pro vývojáře i pro uživatele
2019-11-02T09:17:54+02:00
• 1. 11. 2019
3

Samsung se rozhodl nepoužívat Google Asistant, AI chytrého pomocníka a místo toho od roku 2017 vyvíjí vlastního asistenta se jménem Bixby. Ten se zpočátku nesetkal s úspěchem, avšak Samsung situaci s Bixby nevzdává a snaží se probojovat mezi dva hlavní asistenty Siri od Applu a Google Asistant od Google. Právě ve svých chytrých telefonech z nejvyšší řady je pro Bixby vytvořeno i speciální spouštěcí tlačítko.

Jiné telefony, jejichž seznam naleznete zde, mají Bixby též dostupnou, ale vyvoláte ji pomocí hlasu, nikoli pomocí speciálního tlačítka. Ke konci října na vývojářské konferenci s názvem Samsung Developer Conference 2019 (SDC19) představil Samsung novinky, které u Bixby udělal. Má tam v plánu i nadále pokračovat ve svých telefonech a zařízeních prosazovat vlastního asistenta.

Usnadnění pro vývojáře a více možností pro uživatele

Samsung se pochlubil, že mu vzrostl počet vývojářů věnujících se rozšiřování Bixby, proto se rozhodl jim vytvořil tzv. kapsle, které jím budou po zadání dat generovat výsledný kód. Samsung pamatoval i na uživatele a rozhodl se uvést Bixby Marketplace, kterou plánuje rozšířit během následujícího roku. Stejně tak se Bixby rozšíří i o nové jazyky, čeština však mezi nimi nebude.

V rámci své snahy pomoci zákazníkům objevovat nové způsoby využití služby Bixby k tomu, aby dělali věci rychleji a snadněji, spustila společnost Samsung začátkem letošního roku platformu Bixby Marketplace, která vývojářům umožňuje nabídnout své „kapsle“ (tj. soubor nástrojů pro přístup k vybraným funkcím a částem aplikace pomocí hlasového příkazu) milionům uživatelů služby Bixby. Za posledních šest měsíců se velikost vývojářské komunity Bixby zdvojnásobila. Od roku 2020 se platforma Bixby Marketplace bude postupně rozšiřovat, což vývojářům umožní nabízet své služby na více zařízeních Samsung.

Novinky pro vývojáře v Bixby

Samsung se snaží usnadnit práci vývojářům takovým způsobem, aby vytváření nových funkcí pro Bixby asistenta bylo co nejsnazší, stejně tak jako následná implementace asistenta nejenom do chytrých telefonů, ale i do hodinek, reproduktorů či televizí, které též spadají do portfólia Samsungu, které bude zdokonalováno právě o chytrého asistenta.

  • Bixby šablony vývojářům usnadňují vytváření kapslí díky využití předpřipravených vzorů, takže není nutné začínat od nuly.
  • Vylepšená funkce Bixby Views vývojářům umožňuje vytvářet kapsle s konzistentním vzhledem i pro použití mimo chytré telefony – v televizorech, tabletech, chytrých
    hodinkách a chladničkách.
  • Vývojáři nyní mohou registrovat své kapsle v rámci kategorií přirozeného jazyka. Když uživatelé požádají Bixby o pomoc související s určitou kategorií – jako je rádio, zprávy nebo navigace – Bixby navrhne kapsli, která jim pomůže dostat se rychleji a snadněji k tomu, co požadují, aniž by přitom museli zmiňovat přesný název kapsle.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Václav Kadlček

3. 11. 2019, 11:46

…k ničemu není ani čeština zbytečná funkce kterou nutí Samsung 👎

Franz aus Böhmen

1. 11. 2019, 21:39

Saumsung???? Opravte si to.

Přemysl Vaculík

VIP 2. 11. 2019, 9:18

Díky, stalo se.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat