MediaTek spolupracuje s Intelem na 5G modemu pro notebooky

MediaTek spolupracuje s Intelem na 5G modemu pro notebooky
2019-11-27T13:30:49+02:00
• 27. 11. 2019

Zdroj: Mediatek

MediaTek začátkem tohoto týdne oznámil skutečně velké a významné partnerství se společností Intel. Partnerství zajistí, že oba výrobci budou spolupracovat na podpoře 5G sítí u notebooků s procesorem od Intelu. Ve vývoji tak je 5G modem MediaTek, přičemž výrobce čipů spolupracuje s partnery na výrobě možného řešení. 

MediaTek myslí na budoucnost

Nutno podotknout, že Intel je skutečně přední značka v oblasti výpočetní techniky a toto partnerství je ukazatelem, že MediaTek to se spoluprací myslí skutečně vážně. Obě společnosti tak mají zájem přenést podporu 5G sítí také do notebooků. 

Možnosti, které přenosné počítače díky podpoře 5G nabídnou, jsou takřka neomezené. Uživatelé budou moci na svých počítačích rychleji procházet, streamovat a hrát online hry. Prezident společnosti MediaTek, Joe Chen, taktéž od této spolupráce očekává, že obě firmy budou 5G inovovat způsobem, který dosud nebyl představen. 

Obří výrobci počítačů, jako je Dell a HP, budou první společnosti, které uvedou produkty s tímto novým 5G modemem. Můžeme očekávat, že řešení od MediaTek na trh dorazí začátkem roku 2021. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat