Facebook Pay je novinka pro placení v aplikacích této společnosti

Facebook Pay je novinka pro placení v aplikacích této společnosti
2019-11-12T19:30:08+02:00
• 12. 11. 2019
2

Facebook si nějakou dobu pohrává s možností placení a dokonce jsme se dočkali i vlastní kryptoměny. Ta si prochází porodními bolestmi, ale to evidentně nebrání k tomu, abychom se dočkali dalších novinek. Dnes společnost představila Facebook Pay, což je v podstatě taková digitální peněženka. Ze základního popisu se dá říci, že tato služba zatím nemá ambice, aby konkurovala Googlu, Applu nebo Samsungu.

Facebook Pay pro jednodušší placení

Facebook nabízí různé služby, za které musíte platit. V Česku se častěji setkají s touto možností majitelé stránek na sociální síti, kde jsou vyzývání k tomu, aby si zakoupili reklamu pro zviditelnění. Z tohoto důvodu je možné na Facebooku uložit platební kartu, dá se také použít i PayPal. Také se dá přispívat na dobročinné účely, případně nakupovat produkty. Ve světě je pak běžnější možnost nákupu vstupenek a podobně. Zpravidla to znamenalo trochu nekonzistentní rozhraní pro placení, kdy bylo občas nutné zadávat platební metody dokola.

Právě tuto problematiku má řešit Facebook Pay. Jedná se vlastně o digitální peněženku, která je zabudována do aplikaci Facebook a Messenger, kde se také nastavuje. Popodruje platební a kreditní karty Mastercard a Visa, přičemž se nezapomnělo na PayPay. Po zadání platebních údajů lze používat Facebook Pay napříč aplikacemi – tedy Facebook, Messenger, Instagram a WhatsApp.

Po prvotním nastavení pak uživatel nemusí nic zadávat znovu. Facebook prohlašuje, že hlavním cílem je přinést bezpečné a jednoduché placení. Například se nabízí biometrické ověření uživatelů. Samotná novinka nemá sloužit jen pro placení za produkty nebo služby, nabízí se i přeposílání peněz mezi uživateli.

V tuto chvíli se plánuje spuštění Facebook Pay v USA příští týden, přičemž následně dojde k rozšíření. Pokud se dočkáme této novinky, nemusí to automaticky znamenat, že se i u nás dočkáme přeposílání peněz mezi uživateli. Facebook v podstatě jen uvedl jednotné místo pro jeho aplikace, z kterého se dá platit.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Richard Fabián

13. 11. 2019, 8:11

A komu ty informace o kartách prodají?

Přemysl Vaculík

VIP 13. 11. 2019, 12:31

Spíš jestli jim nefrnknou zase data… :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat