Chytré hodinky se čím dál více prodávají, trhu dominují Apple Watch

Chytré hodinky se čím dál více prodávají, trhu dominují Apple Watch
2019-11-09T20:12:49+02:00
• 10. 11. 2019

Podle poslední zveřejněné zprávy analytické společnosti Strategy Analytics dosáhly celosvětové dodávky chytrých hodinek ve třetím čtvrtletí letošního roku 14,2 mil. kusů. To je pozoruhodné číslo, neboť jde o celkový nárůst 42 % oproti stejnému čtvrtletí minulého roku, kdy bylo dodáno jen 10 mil. chytrých hodinek. 

Chytré hodinky jsou stále více a více populární

„Růst chytrých hodinek neustále stoupá, neboť spotřebitelé stále více doplňují své smartphony nositelným příslušenstvím pro sledování zdraví“ prohlásil Senior Analytik společnosti Strategy Analytics. 

Ze všech celosvětových dodávek si nejvíce ukrojily chytré hodinky od Applu. Společnost v tomto případě dodala 6,8 mil. kusů, což z ní dělá největšího dodavatele na trhu s chytrými hodinkami. Ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2018, kdy Apple prodal 4,5 mil. hodinek, vzrostl prodej Apple Watch o ohromujících 51 %. 

Mezi další přední výrobce v tomto segmentu patří Samsung a Fitbit. Jihokorejský technologický gigant dodal ve třetím čtvrtletí letošního roku 1,9 mil. kusů hodinek. Samsung ale může slavit, byť  jde o nízké prodejní číslo. Oproti minulému roku, kdy Samsung dodal 1,1 mil. kusů zařízení, se dodávky téměř zdvojnásobily. Podíl na trhu jihokorejské společnosti činí 13 %, což z ní dělá druhého největšího výrobce. Jedním z nejprodávanějších modelů je Galaxy Watch Active 2, u kterého se ještě očekává větší prodejní nárůst.

Na třetím místě se umístil Fitbit, který v posledním čtvrtletí prodal 1,6 mil. kusů chytrých hodinek. Oproti minulému roku jde o mírný nárůst, neboť ve stejném období Fitbit dodal 1,5 mil. kusů. Původně měla tato společnost podíl na trhu v podobě 15 %, ovšem nyní poklesl na 11 %. Díky tomu je v celosvětovém měřítku až na třetí pozici. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat