Apple zřejmě pracuje na náhradě iTunes pro Windows 10

Apple zřejmě pracuje na náhradě iTunes pro Windows 10
2019-11-21T13:30:46+02:00
• 21. 11. 2019

Začátkem letošního se firma Apple rozhodla doslova pohřbít aplikaci iTunes pro operační systém macOS, která byla nově rozdělena na tři různé aplikace – Podcasty, Hudba a Apple TV. V té době společnost také prohlásila, že na platformě Windows bude iTunes stále k dispozici. Nyní se ale zdá, že i zde se může odehrát velká změna.

iTunes končí na Macu, ale na Windows bude zatím stále žít

iTunes doslova pod prachem? 

Seznam pracovních míst na sociální síti LinkedIn odhalil, že právě Apple nově hledá seniorního softwarového inženýra. Konkrétně ve svém inzerátu uvádí „Připojte se k nám a vytvořte novou generaci mediální aplikací pro operační systém Windows“.

Dále je v popisu uvedeno, že „pokud máte rádi hudbu a psaní kódu a chcete spolupracovat s týmy světové úrovně, tým Media Apps je tím pravým místem pro vás“. To samozřejmě znamená, že aplikace Apple Music by mohla být na cestě i pro Windows. Pravděpodobně by brzy mohla dorazit také aplikace Apple TV.

 

Nutno podotknout, že Apple velice usilovně pracoval na tom, aby své služby rozšířil i za hranice svých vlastních zařízení. Na začátku tohoto měsíce společnost uvedla na trh službu Apple TV+, která je k dispozici pro iOS, tvOS, macOS a nově také televizory Samsung, zařízení Roku a Fire TV. 

Vzhledem k tomu, že popis pracovních míst na LinkedInu volá hlavně po zkušenostech s UWP, může se také stát, že Apple chce dostat své služby i na konzoly Xbox One. Výhodou UWP je samozřejmě možnost zobrazovat aplikace na různých platformách Windows 10, takže publikování aplikace pro Xbox a její následné přenesení je jednoduchý úkol.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat