Vivo uvádí model Y11 (2019)

Vivo uvádí model Y11 (2019)
2019-10-19T22:15:15+02:00
• 20. 10. 2019

Společnost Vivo stojí za další novinkou do segmentu nižší střední třídy a oficiálně nese název Y11 (2019). Telefon nebude nijak vynikat oproti konkurenci na mobilním trhu, přičemž hodně společného má s již dostupným modelem Y12. Čínský výrobce ubral například objektivy fotoaparátu v zadní části nebo vyměnil dodavatele čipové sady. Prodej startuje už začátkem následujícího týdne.

Překvapí alespoň výdrží

Do přední části se dostal 6,35palcový displej s HD+ rozlišením a výřez ve tvaru padající kapky vyplňuje 8megapixelová kamerka na populární selfie snímky. Součástí hardwarové stránky je osmijádrový procesor Snapdragon 439 od Qualcommu, grafický čip Adreno 505, 3GB operační paměť RAM či 32GB interní úložiště, kterému nechybí podpora paměťových microSD karet.

Zezadu naleznete dva snímače fotoaparátu složené z hlavního 13MPx + hloubkového 2MPx senzoru. Dále následují dvě LED diody pro přisvětlení záznamů a skener otisků prstů. Článek baterie s kapacitou 5 000 mAh zajistí nadstandardní výdrž a samozřejmostí je také podpora technologie rychlého 10W nabíjení. Softwarovou stránku zastupuje vlastní rozhraní FunTouch OS ve verzi 9.1, které vychází ze systému Androidu 9.0 Pie.

Závěrem můžeme zmínit podporu funkce dual-SIM, Bluetooth 4.0 nebo 3,5mm jack pro sluchátka. K dispozici budou celkem dvě barevné verze (modrá, zelená) za cenu okolo 130 dolarů (tj. cca 2 983 Kč).

Zdroje: gsmarena.com, vivo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat