Dotekomanie.cz

Microsoft Surface Neo je novinka se dvěma displeji

Microsoft se pochlubil zařízením Surface Neo, jehož historie vývoje se datuje do roku 2009. Tehdy se jednalo o koncept a v podstatě Microsoft ani nechtěl uvést takové zařízení do běžného prodeje. Trh se ale změnil a situace dává příležitost atypickým novinkám.

Surface Neo

Microsoft jen ukázal, na co se můžeme těšit. Neposkytl jakékoliv specifikace, dostupnost nebo cenu. Jen bylo uvedeno, že se Surface Neo dostane na trh v příštím roce. Ve své podstatě se jedná o dva 9palcové tablety spojené kloubem. Můžete displeje překlopit a získat tablet, nebo je složit, případně používat jako knihu.

Surface Neo bude podporovat i hardwarovou klávesnici, která se přichytí magneticky na jeden displej. Ve zbylé části může být touchpad nebo nějaké pomocné funkce, tlačítka, případně speciální aplikace. Surface Neo se jednoduše přizpůsobí použití klávesnice.

Co se týče zařízení jako takového, na jedné své zadní straně může magneticky držet nový plošší stylus, který se zároveň dobíjí. Microsoft bude ale potřebovat vývojáře, aby připravili aplikace pro Windows zařízení se dvěma displeji. I z tohoto důvodu vzniká speciální verze operačního systému, která se jmenuje Windows 10X.

Systém jako takový nebude jen pro Surface Neo. V dohledné době se mají objevit obdobná zařízení od ostatních společností. Otázkou je, jestli je trh připraven na notebook se dvěma displeji. Stačí jen připomenout, že někteří výrobci se o něco takového pokusili, ale do teď nedošlo k rozmachu takových zařízení.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version