Samsung si pohrává s umístěním druhého displeje na smartphonech

Samsung si pohrává s umístěním druhého displeje na smartphonech
2019-10-04T17:37:03+02:00
• 5. 10. 2019

Kam umístit přední kameru? To je věčná otázka výrobců mobilních telefonů. Už jsme se dočkali výřezů, děr v displeji, výsuvných mechanismů, dokonce rotačních částí. V tuto chvíli se dokonce pracuje na umístění přední selfie kamery přímo pod displej. V této oblasti již prezentovaly své úspěchy společnosti jako Oppo nebo Xiaomi, ale ani Samsung nezůstává stranou. Bohužel k finálnímu produktu vede trnitá cesta a bude nějakou dobu trvat, než se takové technologie dočkáme u běžných zařízení. Proto výrobci pracují na alternativách.

Samsung Galaxy a dva displeje?

Jeden z patentů společnosti Samsung ukazuje jeden z možných designů, kde na zařízení není selfie kamera. Místo toho se využijí zadní kamery. Aby se uživatel viděl, tak je zde umístěn sekundární displej. Ten bude mít menší úhlopříčku a bude spíše pro selfie focení, byť asi nabídne i nějaké informace, například notifikace.

Jak by asi takové zařízení mohlo vypadat, vidíte na obrázku níže. Vzhledem k tomu, že dnešní mobily mají zadní stranu ze skla, není implementace nějak zvlášť komplikovaná. Na druhou stranu takové zařízení pravděpodobně přijde o možnost bezdrátového nabíjení. Sice se pod displejem nachází menší prostor, ale asi nebude dostatečný pro umístění cívky pro bezdrátové nabíjení.

Ačkoliv se jedná o patent na možné zařízení od Samsungu v rámci linie Galaxy, tak rozhodně nebude prvním na trhu. S displeji na zádech si pohrávají mnozí výrobci a někteří již prodávají takový smartphone. Z poslední doby lze například zmínit modely Nubia Z18S nebo Vivo NEX Dual Display Edition. Vzhledem k tomu, že se Samsung občas nebojí uvést netradiční mobil, tak se nabízí pravděpodobnost, že se takového mobilu dočkáme.

Samsung Galaxy A80 – slušná vstupenka do nové éry [první dojmy]

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat