Dotekomanie.cz

Redmi 8 je levná novinka s pořádnou baterií

redmi 8

Dnes jsme se již dočkali představení jednoho levnějšího mobilu a nyní zde máme další novinku. Redmi 8 je smartphone zapadající do nižší třídy, čemuž odpovídají některé specifikace. Sice byste očekávali jen to nejnutnější, ale ve skutečnosti Redmi 8 umí zaujmout.

Redmi 8

Novinka nabízí větší HD+ displej s výřezem pro přední foťák. O výkon se zde stará starší procesor Snapdragon 439, který má k dispozici 3 nebo 4 GB operační paměti. Na zadní straně se nachází hlavní 12MPx foťák, kterému sekunduje 2MPx snímač pro určování hloubky ostrosti. Na první pohled se tedy může jednat o nezajímavou novinku, ale ostatní specifikace jsou zajímavější.

Redmi tentokrát použilo úpravu P2i, díky čemuž mobil vydrží například v dešti. Na zadní straně se nachází mimo jiné čtečka otisků prstů, což v nejnižší třídě stále není běžné. Co se týče energie, k dispozici je baterie s kapacitou 5000 mAh. Při těchto specifikací by Redmi 8 mohlo vydržet bez větších problémů i dva dny používání. Bonusem navíc je rychlé 18W nabíjení.

Specifikace

Základní model Redmi 8 s 32 GB pro data přijde v Indii na 7999 rupií, což je v přepočtu přibližně 2 650 Kč. Vybavenější model pak stojí v přepočtu přibližně 2 980 Kč. Nyní si musíme počkat, jestli se novinka dostane do Evropy, případně do České republiky.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version