Návrat hodinek Moto 360, novinka nepocházející přímo od Motoroly

Návrat hodinek Moto 360, novinka nepocházející přímo od Motoroly
2019-10-29T16:30:42+02:00
• 29. 10. 2019

Zdroj: Motorola

2

Google se před několika lety pustil do segmentu chytrých hodinek se systémem Android Wear. Od té doby se mnoho změnilo, včetně názvu systému. Nyní se jmenuje Wear OS by Google. Mezi prvními chytrými hodinkami najdeme Motorola Moto 360 (recenze). V podstatě se jednalo o první takové zařízení s kulatým displejem. Motorola se ale tomuto segmentu již nevěnuje, i tak došlo na odhalení nových chytrých hodinek Moto 360.

Moto 360, ale ne z dílny Motoroly

V prosinci se začnou prodávat hodinky Moto 360, které nepochází z dílny společnosti Motorola. Podle dostupných informací stojí za nimi společnost eBuyNow. Ta by se dala pospat jako firma, která se zajímá o návrat kdysi slavných produktů. Hodinky jako takové jsou vyráběny pod licencí od Motoroly, takže se zřejmě jedná o podobný scénář jako u značek Nokia nebo BlackBerry.

Moto 360

Nové hodinky Moto 360 přichází s moderní výbavou. Uvnitř najdeme Snapdragon Wear 3100, 1 GB operační paměti, 8 GB prostoru pro data, Bluetooth 4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS, GLONASS, Beidou a Galileo. Displej jako takový je typu AMOLED a má úhlopříčku 1,19 palců, přičemž rozlišení je 390 x 390 pixelů. Sklo je typu Corning Gorilla Glass 3.

Nové Moto 360 mají baterii o kapacitě 355 mAh, přičemž je zde podpora rychlého nabíjení. Vybitou baterii jde přivést na 100 % kapacity za pouhou hodinu. Nezapomnělo se ani na odolnost vůči vodě, ta je uvedena specifikací 3ATM. Hodinky jsou sice odolnější, ale na plavání to není.

Předobjednávky budou k dispozici od 12. listopadu, přičemž cena byla stanovena na 339,99 liber, tedy přibližně 10 100 Kč. K prodeji budou na stránkách moto360.com.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tomáš Frühauf

30. 10. 2019, 18:38

Starý, až trapný HW, nejistá budoucnost, Apple Watch za stejnou cenu úplně jiná galaxie, nesmyslná absence Gpay. Buuuuuuuuu. Mrtvej projekt.

Pavel Žurek

29. 10. 2019, 17:34

Cenová politika hodinek s Wear OS neumožňuje prosazení se na současném trhu. Je evidentní že mezi uživateli Androidu nepanuje nadšení z utrácení horentních částek a Google samotný si neumí vychovat takovou základnu zákazníků jako Apple. A pár čínských výrobců, kteří se nevzdávají naděje prosazení se na trhu díru do světa neudělá… Mimoto není nikým garantovaná výdrž projektu, jak dlouho daný typ hodinek dostane aktualizace. Google pay oficiálně nemění podporován stejně jako Google asistent… Plus velmi zastaralý HW resp. procesor a slabá výdrž na baterii …

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat