Dotekomanie.cz

Huawei Nova 5Z je zrecyklovaná novinka

Huawei Nova 5Z

Není nutné připomínat, že Huawei je na tom nyní dosti špatně, aspoň co se týče certifikace Google služeb pro nové smartphony. Společnost se ale nechce jen tak pozastavit a uvádí další novinku. Tentokrát se jedná o přírůstek modelové řady Nova, konkrétně se jedná o novinku Huawei Nova 5Z.

Huawei Nova 5Z

Specifikace Huawei Nova 5Z jsou velmi podobné s dříve představeným modelem Huawei Nova 5i Pro. Ve své podstatě se jedná o identická zařízení. Na zádech se nachází čtyři foťáky, přičemž hlavní má 48 MPx. Displej disponuje 6,26palcovou úhlopříčkou s Full HD+ displejem a s dírou pro 32MPx foťák.

Rozměry jsou také stejné, čtečka je na tom samém místě a dokonce se nabízí stejné 20W nabíjení. Marně byste hledali nějaký velký rozdíl. V podstatě se nachází jen u variant. Zatímco model Huawei Nova 5i Pro má i 8 GB RAM, Huawei Nova 5Z má jen 6 GB, přičemž jsou k dispozici úložiště o velikostech 64 a 128 GB. Cena novinky startuje na ceně 1599 juanů, což je v přepočtu přibližně 5 200 Kč. Česká cena by se mohla pohybovat kolem 6 760 Kč.

Specifikace

Je tedy otázka, proč na trh míří přejmenovaný mobil s trochu odlišnými verzemi v případě úložiště. Vzhledem k tomu, že původní model mohl projít certifikací, tak tento model může také nabízet Google služby, byť má jiné pojmenování.

Zdroje: fonearena.com, gsmarena.com

Exit mobile version