Google Fotky nenabízí „neomezené“ nahrávání fotek z iPhonů zdarma

Google Fotky nenabízí „neomezené“ nahrávání fotek z iPhonů zdarma
2019-10-21T15:00:13+02:00
• 21. 10. 2019

V průběhu minulého týdne se iPhone majitelé dočkali naprosto skvělé zprávy. Na internetu se totiž objevila informace o tom, že Google nabízí neomezené bezplatné úložiště pro zálohování fotografií s koncovkou .HEIC z iPhonů, a to v plné kvalitě bez komprese. To způsobilo určité nepokoje, hlavně u majitelů telefonů Pixel 4, kteří takovou možnost nezískali. 

Google udělal chybu

Google se však k celé situaci nyní vyjádřil, a to nepříjemným způsobem. Ve své prohlášení společnost uvedla, že se jednalo pouze o chybu, tudíž iPhone uživatelé se žádného „prostoru zdarma“ nedočkají pro své fotografie. 

Neočekávaný bonus pro iPhone uživatele byl samozřejmě příjemný, neboť formát .HEIC je mnohem efektivnější než klasický .JPEG.  Zahraniční servery hlásí, že Google tento nevídaný bonus klasifikoval jako „chybu“, tudíž je jen otázkou času, kdy nahrané .HEIC fotografie začnou zabírat místo v úložišti. Domníváme se, že Google fotografie ponechá, ovšem převede je na formát .JPEG. 

Neomezený prostor v Google Fotkách je stále k dispozici, ale jen do určité velikosti a kvality snímků. Google stanovil limit na 16 MPx. Pokud chcete zálohovat v plné kvalitě, musíte zvolit nahrávání v originální kvalitě, což již bude spotřebovávat prostor, který máte u Googlu zaplacený nebo zdarma.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat