Menší zájem o tablety bude nadále pokračovat

Menší zájem o tablety bude nadále pokračovat
2019-10-11T16:12:14+02:00
• 12. 10. 2019
1

Analytická firma DigiTimes Research z Tchaj-wanu vydala vlastní prognózu trhu s tablety pro nadcházejících pět let a už v samotném úvodu můžeme zmínit, že největší výrobci po celém světě rozhodně nečekají světlé chvilky. Každý rok je spíše očekáván mírný propad, za který mohou čím dál větší rozměry u telefonů. To dokazují nejen stále rostoucí čísla na celosvětovém trhu s chytrými telefony.

Microsoft zpátky do hry

Již v příštím roce by mělo dojít ještě k udržení výše dodávek, kdy se počítá s dodáním více než 130 milionů kusů zařízení na trh. Ovšem od roku 2021 má nastoupit propad v rozmezí 2 až 3 % a výrobci v roce 2024 dohromady dodají sotva 120 milionů zařízení. Propad pravděpodobně poprvé pocítí i kalifornský Apple, kterému nepomůže ani postupné snížení prodejních cen či zvětšení úhlopříčky displeje podle aktuálního trendu.

Velký nárůst je připisován Microsoftu s předpovídaným podílem 5,2 %, čímž se výrazně přiblíží ke konkurenčnímu Lenovu na aktuální 5. příčce. Závěrem lze zmínit, že plány druhého Samsungu, třetího Huaweie nebo čtvrtého Amazonu nejsou momentálně známy, ale bude asi docházet ke zeštíhlování sortimentu a menší producenti dokonce mohou zcela ukončit další vývoj tabletů.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Sepp Winkler

14. 10. 2019, 13:53

Keď tablet, tak jedine 10″ plus a s Windows.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat