Chystá se Snapdragon Wear 3300 pro chytré hodinky

Chystá se Snapdragon Wear 3300 pro chytré hodinky
2019-10-29T06:45:53+02:00
• 29. 10. 2019

V loňském roce jsme se dočkali uvedení nového procesoru pro chytré hodinky. Qualcomm Snapdragon Wear 3100 měl nabídnout konečně lepší výkon s důrazem na efektivitu v tomto segmentu trhu. Dokonce došlo na implementování koprocesoru pro zobrazování jen nejnutnějších informací, což mělo přinést delší výdrž na jedno nabití. Bohužel byl procesor postaven na starší technologii, což mělo své následky. Nyní se ale chystá novinka Snapdragon Wear 3300.

Snapdragon Wear 3300

Aktuální Snapdragon Wear 3100 využívá 28nm technologii a zastaralá jádra Cortex A7. Oproti konkurenci se jedná o dinosaura. Chystaný Snapdragon Wear 3300 konečně aspoň částečně doběhne konkurenci. Dle dostupných informací má být nový procesor založen na Snapdragonu 429, který byl představen minulý rok.

To sice nezní moc lákavě, ale bude se jednat o značný pokrok, který by měl přinést do procesoru pro hodinky čtyři jádra Cortex A53. Původní procesor je vyráběn 12nm technologií, což by byl značný skok v porovnání se Snapdragonem Wear 3100. Qualcomm zřejmě použije novou generaci koprocesoru pro ultra nízkou spotřebu, ale to asi nebude vše.

I současný model 3100 používá WiFi 4, ale novinka by měla nabídnout WiFi 5, pokud vše půjde dle představ. Hlavní vylepšení bude také u Bluetooth, kde dojde k povýšení na verzi 5.0. Aktuálně je Snapdragon Wear 3300 stále ve vývoji a je možné, že se informace vztahují k nějakému prototypu. Musíme se tedy nechat překvapit, s čím vlastně Qualcomm přijde. Jedno je ale jasné, trh potřebuje nový procesor, aby systém Wear OS od Googlu mohl držet krok s konkurencí, které se daří velmi dobře.

Zdroje: 9to5google.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat