Čeští vývojáři představili hru World of Airports, ve které budete řídit provoz Letiště Václava Havla

Čeští vývojáři představili hru World of Airports, ve které budete řídit provoz Letiště Václava Havla
2019-10-24T13:30:49+02:00
• 24. 10. 2019

České vývojářské studio s názvem Haug.land představilo svoji druhou hru, která se opět týká letového provozu. První hra vyšla v roce 2017 a jmenuje se AirportPRG, ve které hráči mohou ovládat ruzyňské letiště v dobách historických. Nově vydaná hra nese název World of Airplanes a hráči se opět ocitnou na Letišti Václava Havla, kde postupně budovali vlastní flotilu letadel, zaváděli nová letecká spojení a rozšiřovali kapacity domovského letiště.

Kromě nejpropracovanějšího pražského letiště jsou k dispozici ještě další dvě, jedno v rakouském Innsbrucku a druhé v italském Bari. Dle názvu by však uživatel čekal alespoň většinu světových letišť, když se hra v překladu jmenuje Svět letišť.

Stavění letiště budoucnosti

Hráči se rovněž mohou těšit na to, že si v pokročilé fázi hraní vybudují letiště budoucnosti. Vývoj letiště je pro uživatele možný v podobě, do které se do budoucna Letiště Václava Havla v Praze přebuduje.

„Vývoj našeho letiště ve hře bude v rámci jejího plánovaného rozšíření odpovídat tomu, jak by letiště mělo skutečně vypadat. Velice názorně tak představíme rozvoj Letiště Václava Havla Praha. Letiště je poměrně složitý organismus vyžadující neustálou koordinaci několika organizačních jednotek. Prostřednictvím World of Airports může veřejnost alespoň do určité míry poznat, co všechno vlastně letištní provoz obnáší a jak je náročný,“ přibližuje Martin Kučera, výkonný ředitel leteckého provozu Letiště Praha.

Představená verze hry není dle vývojářů finální, mají v plánu rozšiřovat paletu letadel, která budou pro hráče dostupná. Současný počet dvanácti různých letadel se má ještě rozrůst, finální číslo však nebylo oznámeno. Ve hře bude dostupné jako achievement i akrobatické letadlo Extra 330sc závodního letce Petra Kopfsteina.

World of Airports

Hra byla dle slov vývojářů vydaná ve večerních hodinách 22. října pro obě platformy Android a iOS zdarma, avšak v době psaní článku nebyla dostupná pro iOS. Kromě tří propracovaných letišť půjde hráčem zakoupená letadla posílat i na jiná světová letiště a jejich aktuální podobu bude možné sledovat pomocí tzv. radaru, jak naznačuje webová stránka hry.

Hra bude na principu multiplayer a hráč bude hrát a budovat své letiště s flotilou a soupeřit s ostatními hráči, proto je nutné hrát hru online. V budoucnu by měla být možnost i offline verze. Co bude přesně herním principem, není zatím zcela jisté.

World of Airports

logo-app World of Airports Haug.land Zdarma ANDROID

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat