ARM se vrací ke spolupráci s Huawei

ARM se vrací ke spolupráci s Huawei
2019-10-26T18:00:13+02:00
• 26. 10. 2019

Tento rok není pro Huawei nejlepší, byť se výrobce chlubí, že se mu podařilo dodat přes 200 milionů zařízení na trh. Takových čísel se daří Huawei dosahovat ještě díky mobilům, které mají služby od Googlu. Rozhodující bude příští rok, zejména když nebude obnovena spolupráce s Googlem. Bohužel sankce z USA mají dopad i na jiná partnerství, zejména v oblasti hardwaru. To se dotklo i společností jako Qualcomm, Intel ale i dokonce britské společnosti ARM.

ARM a Huawei

Ačkoliv je ARM britskou firmou, byla pozastavena spolupráce v květnu, jelikož některé technologie, které nabízí ARM, mají původ v USA. Naštěstí došlo k oznámení, že ARM a Huawei budou nadále spolupracovat, díky čemuž může Huawei dál používat některé technologie od ARM. V tomto případě jde hlavně o architektury pro procesory.

Je zde ale podmínka, že technologie nesmí mít původ v USA. Tomu v podstatě odpovídá architektura v8-A. Díky tomu Huawei bude moci nadále pokračovat ve vývoji procesorů nejen pro mobilní telefony. Minimálně v této oblasti tedy nebude čínský gigant natolik postihnut, jako v případě softwaru.

Dá se očekávat, že Huawei rozšíří své působení na trhu polovodičovými součástkami, zejména skrze svou divizi HiSilicon. Ostatně nedávno jsme vás informovali, že začíná dodávat modemy i konkurenci, tedy Huawei jako takový nebude jediným zákazníkem.

Pokud HiSilicon začne dodávat i procesory pro mobily společnostem jako Oppo, Vivo či Xiaomi, výrazně posílí své postavení na trhu a způsobí problémy firmám jako Qualcomm a Mediatek. Navíc by se jednalo o poměrně logický krok, pokud bude chtít Huawei vyrovnat ztráty kvůli snížení poptávce po mobilech, které nebudou mít Google služby.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat