Apple vydal čtvrtou betu iOS 13.2 a iPadOS 13.2, novinek je hned několik

Apple vydal čtvrtou betu iOS 13.2 a iPadOS 13.2, novinek je hned několik
2019-10-24T17:00:29+02:00
• 24. 10. 2019

Společnost Apple v průběhu včerejšího večera zveřejnila v pořadí již čtvrtou beta verzi připravovaných aktualizací iOS 13.2 a iPadOS 13.2. Nové verze se k nám dostavila pouze týden po vydání třetí beta verze. 

Nové instalační balíčky jsou pochopitelně k dispozici nejen registrovaným vývojářům, ale také registrovaným beta testerům. Pokud si chcete nové aktualizace stáhnout, stačí přejít do Apple Developer Center. 

iOS 13.2 přinese zajímavé novinky

Pokud patříte mezi registrované vývojáře či testery, máte skvělou příležitost vyzkoušet si zbrusu novou funkci v podobě Deep Fusion od Applu. Tato funkce je v současné chvíli k dispozici v rámci čtvrté beta verze operačního systému iOS 13.2. Nutno podotknout, že funkce Deep Fusion je dostupná pouze pro modely iPhone 11 a iPhone 11 Pro. 

Funkce využívá strojové učení k vytváření vysoce kvalitních fotografií při slabém osvětlení. Jedná se o skutečně vítanou novinku, neboť právě většina iPhone uživatelů pořizuje fotografie za zhoršených světelných podmínek. Nicméně, v rámci funkce Deep Fusion budou mít fotoaparáty uvnitř iPhone 11 a iPhone 11 Pro prakticky tři režimy.

Každý z těchto režimů se automaticky aktivuje v závislosti na světelných podmínkách. Kromě toho bude režim aktivován na základě použití objektivu. Pokud použijete například širokoúhlý fotoaparát, iPhone automaticky vytvoří snímek za pomoci Smart HDR technologie. Jakmile se ale dostanete do méně světelných podmínek, iPhone 11 či iPhone 11 Pro použije funkci Deep Fusion.

Naopak u teleobjektivu bude Deep Fusion aktivován prakticky ihned, přičemž Smart HDR použije ve chvíli, kdy budou světelné podmínky na skutečně dobré úrovni. Posledním režimem pak bude Noční režim, který se automaticky aktivuje v případě opravdu tmavé scény.

Apple v rámci své beta čtvrté verze iOS 13.2 a iPadOS 13.2 přináší také nové emoji. K dispozici tak jsou symboly orangutan, lenost, vydra, skunk, plameňák, česnek, cibule, vafle, falafel, máslo, ústřice a kostka ledu. Mezi další novinky patří emoji zobrazující zívající obličej, svírání rukou, klečící osoba, stojící osoba a noví lidé, kteří se drží za ruce. 

Apple také do instalačních balíčků přináší slíbenou možnost ochrany osobních údajů, která uživatelům umožňuje odhlásit se ze sdílení zvukového záznamů Siri s Applem, přičemž přidáno bylo i tlačítko pro smazání historie. Společnost taktéž přidala funkci pomocí které Siri přečte celou příchozí zprávu, a to bez nutnosti odemykání iPhone. Tato funkce konec konců funguje také s AirPods druhé generace a Bears Pro. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat