Apple údajně ukradl technologii „Sign in with Apple“

Apple údajně ukradl technologii „Sign in with Apple“
2019-10-09T19:30:47+02:00
• 9. 10. 2019
1

O novince v podobě „Sign in with Apple“ jsme již několik článků napsali. Služba má totiž nabídnout co nejjednodušší způsob přihlašování. Z pohledu uživatele se jedná o velmi jednoduchý proces, kdy po kliknutí na tlačítko „Sign In with Apple“ dojde jen k biometrickému ověření. Samozřejmě jsou zde služby a aplikace, které pro své fungování vyžadují dodatečné informace jako jméno nebo e-mail.

Apple čeká další soudní proces

U takových aplikací si bude moci uživatel vybrat, co vlastně bude sdílet s aplikací, ale u e-mailu je asi největší novinka. Pokud se uživatel rozhodne nesdílet svou e-mailovou adresu a aplikace to bude vyžadovat, systém vygeneruje náhodný e-mail, který je směřován na aktuální adresu uživatele. Aplikace ale nebude znát pravou e-mailovou adresu.

Zdá se, že pro mnohé se bude jednat o zajímavou funkci. Její rozšíření by záleželo na uživatelích a hlavně na vývojářích. Adopce by tak mohla trvat i roky. Apple ale našel způsob, jak nové přihlášení dostat do mnoha aplikací. Jednoduše upravil podmínky pro vývojáře. Pokud aplikace obsahuje možnost přihlášení skrze služby třetích stran, musí být nabídnuta služba „Sign In with Apple“. Ovšem nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá. 

Jeden z vývojářů tvrdí, že se jedná jen o tzv. riffing na technologii Apple. Tvůrce aplikace Blue Mail se rozhodl Apple žalovat za porušení patentu z roku 2017. Technologie se totiž poprvé objevila v aplikace Blue Mail pod názvem „Share Email“. Tato společnost tak tvrdí, že Apple kopíruje její jedinečné generování e-mailových adres. 

Již dříve se ale společnost Blix s Applem soudila. Tak například naposledy z důvodu problému s hodnocením v rámci App Store, kde byla aplikace posunuta ze 13. na 143. místo. Rovněž probíhal soudní proces kvůli údajnému kopírování ze strany Applu.  

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Este niekto veri Applu???? Ano!!! Mam polovicny mozok – preto verim!!!!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat