Apple stanovil deadline pro dokončení výroby vlastního 5G modemu

Apple stanovil deadline pro dokončení výroby vlastního 5G modemu
2019-10-14T13:30:19+02:00
• 14. 10. 2019

Společnost Apple si údajně stanovila poměrně drsný termín pro vývoj interních 5G modemů, které se budou používat v budoucích iPhonech a iPadech. S touto informací přišel zahraniční server MacRumors, jenž mimo jiné uvedl stanovený termín. 

Apple se musí vypořádat s překážkami

Podle dostupných zpráv se zdá, že společnost plánuje dokončit veškerý vývoj, testování a zařídit nezbytnou certifikaci, díky které bude možné zahrnout modemy do nového iPhone, do roku 2022. Ovšem to neznamená, že bychom se tohoto modemu ve stejném roce dočkali.

Vzhledem k náročnému procesu testování a certifikace, který je vyžadován po dokončení návrhu a výroby čipu, je potřeba dvouletá lhůta pro akceptování modemu. Hlavním kamenem úrazu by mělo být testování optimalizace sítě, které je nezbytné pro to, aby bylo zajištěno, že modem nebude v konfliktu s bezdrátovými sítěmi jiných poskytovatelů. Kromě toho musí modemy projít testy FCC. 

Vzhledem k těmto překážkám může 5G modem dorazit až v roce 2023. Nutno podotknout, že se bavíme o vlastním modemu, který Apple vyvíjí. V iPhone se podpora 5G sítí objeví o něco dříve, přesněji v průběhu příštího roku. Kromě toho by kompatibilita 5G v roce 2020 zřejmě podpořila oba hlavní standardy – tj. jak sub-6GHz, tak mmWave technologie. mmWave je ta technologie, která je využívaná po celých Spojených státech amerických. Ming-Chi Kuo mimo jiné prozradil, že vlastní 5G čip Apple nebude mít připraven do roku 2022. To znamená, že několik příštích generací iPhone budou silně záviset na čipech od Qualcommu. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat