Youtube Music jednu novinku navíc aktualizováno

Youtube Music jednu novinku navíc [aktualizováno]
2019-12-11T07:20:48+02:00
• 11. 12. 2019

Zdroj: Youtube

1

Aktualizováno 11. 12.

V říjnu jsme se dočkali u aplikace menší grafické změny v rámci profilů autorů skladeb a nyní se objevuje jedna novinka navíc. Konkrétně se nabízí možnost sdílení profilu umělce, což se skrývá pod ikonou šipky, jež je umístěna v pravém horním rohu.

Je zde ale trochu nekonzistentní chování. V případě sdílení na Twitter rovnou, dojde ke vložení jen URL adresy. Pokud ale zvolíte sdílení skrze zkopírování do schránky, dojde k uložení i názvu. Minimálně takto to funguje redaktorům webu 9to5google, u nás zůstává všude jen webová adresa.

Google nepospíchá s novinkami a zavádí jednu po druhé. Snad se během příštího roku dočkáme větších a častějších novinek. Dle některých zdrojů totiž v roce 2020 začne migrace z původní Hudby Play na Youtube Music.

Původní článek 20. 10.

Aplikace Youtube Music bude předinstalovaná na nových zařízeních, takže nás čeká rychlejší rozšiřování, ale zatím nenabízí všechny funkce, které známe z původní služby a aplikace Hudba Play. Google zatím pozvolna přidává jednotlivé možnosti a některých si nemusíte ani všimnout. Jedna taková se možná již objevila na vašem zařízení.

Do Česka zavítalo studentské předplatné YouTube Music a YouTube Premium

Youtube music s drobnými novinkami

V týdnu se začala objevovat novinka, kterou možná již máte ve své aplikaci, aniž byste si toho všimli. Do této chvíle docházelo k přehrávání s mezerou mezi písničkami. Respektive zde byla znatelná mezera, než došlo k inicializaci další skladby.

Google aktivoval ze stran serverů funkci, která snižuje tuto mezeru a dochází tak k plynulejšímu přehrávání. U většiny písniček bude existovat, ale pokud si pustíte celé album, kde tvůrci nezamýšleli velké mezery mezi skladbami, tak to je již znatelné. Web AndroidPolice například uvádí album The Dark Side of the Moon od Pink Floyd.

Další novinka se týká samotné karty umělců a skupin. Zde došlo ke změně designu. Mnozí asi budou namítat, že opět dochází k plýtvání místem, jelikož při zobrazení se nabízí hned na první pohled méně obsahu, přičemž fotografie dostala přednost.

Nová vs. stará verze

Jak je ale vidět, tak přibylo zvýraznění nejnovější skladby nebo alba. Následují nejlepší písničky. Došlo na odstranění zvýrazněných alb, umělců nebo písniček. Samotné informace o autorovi byly přesunuty do spodní části.

Nová vs. stará verze

Nová vs. stará verze

logo-app YouTube Music - Stream Songs & Music Videos Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Richard Fabián

11. 12. 2019, 9:02

Dokud to nebude umět přenést kompletní play listy včetně oblíbených tak smůla

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat