Dotekomanie.cz

Vivaldi představilo webový prohlížeč pro Android

Vivaldi

Před třemi lety byl světu představen webový prohlížeč Vivaldi, za kterým stojí bývalí vývojáři z Opery. Nyní jsme se ale dočkali první beta verze pro platformu Android. Společnost láká i na svých oficiálních stránkách, abyste si novinku vyzkoušeli.

Vivaldi pro Android

Ve své podstatě se jedná již o použitelnou aplikaci. Vivaldi pro Android nabízí například synchronizaci v rámci uživatelských účtů, takže na svém mobilním telefonu budete mít k dispozici hesla, záložky atd. Součástí této verze jsou i poznámky, které se taktéž synchronizují napříč zařízeními.

Poměrně zajímavou a možná i užitečnou funkcí je možnost vytváření snímků webových stránek. Můžete si tak udělat jen viditelné části, nebo si uložit obrázek celého webu. Můžeme říci, že tato funkce je velmi rychlá a poměrně přesná, byť nějaké komplikace ještě mohou nastat.

Nedílnou součástí je také podpora změny vzhledu. Můžete Vivaldi nechat v automatickém režimu, kdy se změní vzhled podle nastavení systému, nebo si explicitně zvolit tmavý nebo světlý design. Vzhledem k tomu, že si společnost zakládá na ochraně soukromí, i zde se najdou možnosti jako anonymní režim, end-to-end šifrování a další.

Funkce prohlížeče

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version