Jak šel čas – výrobci, systémy, kecálci a další videa

Jak šel čas – výrobci, systémy, kecálci a další [videa]
2019-09-27T12:24:04+02:00
• 28. 9. 2019

Každý rok se společnosti snaží dostat na první pozice v nejrůznějších žebříčcích a mnohdy se jedná o menší změny v porovnání mezi čtvrtletími nebo roky. Nejmenovaný vysokoškolský student z Ruska pojal dostupná data po svém a vytváří videa, na kterých můžete vidět postupný vývoj v nejrůznějších sektorech. Mezi videi lze najít i taková, která se týkají i mobilního trhu.

Od Motoroly k Samsungu

Výrobci mobilních telefonů se dobře vystřídali na tomto trhu. Na počátku byla Motorola, následně dlouhou dobu vládla Nokia a dnes je největší společností Samsung. Kromě toho dnes ovládají trh také čínské společnosti, přičemž mezi největší značky se postupně prodrala společnost Apple. Ve videu níže níže můžete sledovat, jak se na trhu výrobci vystřídali. O některých značkách dnes už neuslyšíte, aspoň v rámci mobilních telefonů.

Na Youtube kanálu Data Is Beautiful také najdete vývoj mobilních operační systémů. Na počátku vládl Symbian, přičemž systémy Android nebo iOS měly minoritní zastoupení. Nějakou chvíli se držel i systém BlackBerry OS, ale v roce 2010 došlo k velké expanzi Androidu. V současnosti je trh rozdělen na Android a iOS.

Vizualizace vývoje trhů pocházejí z dostupných dat. Videa nelze považovat za naprosto přesná, ale mohou posloužit jako ukázka vývoje jednotlivých trhů. Přikládáme také další vizualizace z kanálu Data Is Beautiful, která se týkají komunikačních služeb, e-mailových služeb a vyhledávačů.

Zdroj: gbhackers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat