Dotekomanie.cz

Huawei v roce 2020 představí mobilní střední třídu s podporou 5G

Nejmodernější mobilní sítě 5G jsou stále ve stavu vývoje, to znamená, že se stále nachází v počátečních stádiích. Díky tomu se tak nejnovější bezdrátové sítě nachází pouze v několika zemích světa. Na druhou stranu většina vlajkových chytrých telefonů, které byly uveden na trh v průběhu druhé polovině letošního roku, disponuje podporou těchto 5G sítí.

Huawei příští rok chystá více 5G telefonů

Například i Huawei Mate 30 Pro přichází ve svých dvou verzích – ve 4G a 5G modelu. Hlavním důvodem, proč se společnost Huawei rozhodla začít prodávat dvě různé verze svého vlajkového modelu, je fakt, že 5G technologie je v současné chvíli mnohonásobně dražší. 

Vše by se ale mělo změnit v průběhu příštího roku. Podle Richarda Yu se k nám v průběhu příštího roku dostanou levnější telefony s podporou 5G sítí. Jak sám CEO Huawei, Richard Yu, v rozhovoru prohlásil: 

„5G jistě zasáhne vyšší střední a dokonce i nižší třídu mobilních telefonů, a to již v průběhu příštího roku. Letos (naše) prémiová segmentace je podpora 5G, příští rok přichystáme 5G podporu pro střední třídy a později i nízkou třídu telefonů.“

Vzhledem k tomu, že Huawei tradičně používá své čipové sady Kirin, a to u i mobilních telefonů spadající do střední třídy, dočkáme se v budoucnu těchto procesorů s podporou 5G i u střední třídy. V současné době je Kirin 810 a Kirin 710 součástí telefonů střední třídy (Huawei a Honor). V příštím roce se tak můžeme dočkat Kirin 800 5G. 

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version