Huawei v roce 2020 představí mobilní střední třídu s podporou 5G

Huawei v roce 2020 představí mobilní střední třídu s podporou 5G
2019-09-27T11:30:17+02:00
• 27. 9. 2019
2

Nejmodernější mobilní sítě 5G jsou stále ve stavu vývoje, to znamená, že se stále nachází v počátečních stádiích. Díky tomu se tak nejnovější bezdrátové sítě nachází pouze v několika zemích světa. Na druhou stranu většina vlajkových chytrých telefonů, které byly uveden na trh v průběhu druhé polovině letošního roku, disponuje podporou těchto 5G sítí.

Huawei příští rok chystá více 5G telefonů

Například i Huawei Mate 30 Pro přichází ve svých dvou verzích – ve 4G a 5G modelu. Hlavním důvodem, proč se společnost Huawei rozhodla začít prodávat dvě různé verze svého vlajkového modelu, je fakt, že 5G technologie je v současné chvíli mnohonásobně dražší. 

Vše by se ale mělo změnit v průběhu příštího roku. Podle Richarda Yu se k nám v průběhu příštího roku dostanou levnější telefony s podporou 5G sítí. Jak sám CEO Huawei, Richard Yu, v rozhovoru prohlásil: 

„5G jistě zasáhne vyšší střední a dokonce i nižší třídu mobilních telefonů, a to již v průběhu příštího roku. Letos (naše) prémiová segmentace je podpora 5G, příští rok přichystáme 5G podporu pro střední třídy a později i nízkou třídu telefonů.“

Vzhledem k tomu, že Huawei tradičně používá své čipové sady Kirin, a to u i mobilních telefonů spadající do střední třídy, dočkáme se v budoucnu těchto procesorů s podporou 5G i u střední třídy. V současné době je Kirin 810 a Kirin 710 součástí telefonů střední třídy (Huawei a Honor). V příštím roce se tak můžeme dočkat Kirin 800 5G. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Erik Bezeréti

27. 9. 2019, 15:08

Na jednu stranu si říkám k čemu? Než u nás bude kvalitní pokrytí 5G sítí, bude to trvat ještě několik let.

Martin Pokorny

27. 9. 2019, 18:38

To určitě ano. Ale na druhou stranu než tomu tak bude tak aspoň technologie 5G do mobilů bude podstatně levnější a rozšířenější. Takže ve výsledku to pro nás je dobře, že už teď se snaží jít s cenou čipu podporujících 5g dolů. Až u nás síť poběží jako třeba LTE tak bude aspoň z čeho vybírat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat