Gmail pro iOS přináší funkci pro deaktivaci automatického načítání obrázků

Gmail pro iOS přináší funkci pro deaktivaci automatického načítání obrázků
2019-09-07T18:05:35+02:00
• 7. 9. 2019

Jste-li aktivními uživateli služeb Googlu, tedy vaším hlavním e-mailovým klientem je Gmail, máme pro vás naprosto skvělou zprávu. Od dnešního dne totiž můžete deaktivovat automatické načítání obrázků v rámci aplikace pro operační systém iOS. 

Gmail přináší užitečnou funkci

E-mailový klient od Googlu se tak dočkal nové aktualizace, která je již nyní dostupná v obchodě App Store. Chcete-li funkci aktivovat, přejděte do Nastavení, vyberte svůj účet a kategorii „Obrázky “a klepněte na „Ask before displaying external images“. Nutno podotknout, že touto funkcí Android aplikace již nějaký ten pátek disponuje. 

Automatické načítání obrázků v aplikaci Gmail společnost Google odstranila v roce 2013. Nicméně, poskytovatelé podobných služeb začali v letošním roce razantně snižovat zobrazování příloh, čímž dokáží zastavit, anebo alespoň zmírnit šíření malwaru. Místo toho se ale Gmail rozhodl zobrazovat obrázky prostřednictvím vlastních proxy serverů. Od tohoto okamžiku se tak veškeré obrázky zobrazovaly automaticky. Pokud jste nerozhodli jinak, byl řádek s modrým textem „Zobrazit obrázky níže“ z rozhraní zcela odstraněn. 

Deaktivace automatických obrázků není užitečná pouze v případě, že se chcete vyhnout potenciálnímu sledování třetích stran. Hodí se ale také v případě, že máte pomalé či nespolehlivé internetové připojení. Díky této deaktivaci by se měl váš Gmail načítat rychleji, spotřebuje méně dat a dokonce vám pomůže s úsporou baterie. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat