Facebook spojuje síly s Ray-Banem, pracovat budou na AR brýlích

Facebook spojuje síly s Ray-Banem, pracovat budou na AR brýlích
2019-09-20T13:30:00+02:00
• 20. 9. 2019

Podle nejnovějších informací se zdá, že největší sociální síť světa (stále Facebook) spojuje své síly s obchodní značkou Ray-Ban, se kterou bude spolupracovat na nových AR brýlích. Tyto připravované brýle by měly být označeny jako Orion. 

Facebook s Ray-Banem pracuje na brýlích

Právě tato novinka by měla nabídnout nejmodernější technologie v oblasti rozšířené reality. Facebook a Ray-Ban s největší pravděpodobností pracují na náhradě současných mobilních telefonů. 

Dle zahraničních informací umožní tyto chytré AR brýle přijímat telefonní hovory, zobrazovat informace uživatelům na malém displeji a živě streamovat obraz s přáteli či účastníky na sociálních sítích. Uživatelé mimo jiné budou moci zadávat příkazy pomocí prstenu s pohybovým senzorem a hlasového AI asistenta, na kterém Facebook v současné chvíli pracuje. 

Očekává se, že tyto AR brýle dorazí v letech 2023 až 2025. CEO společnosti Facebook, tedy Mark Zuckerberg, má o tuto technologii prý obrovský zájem, tudíž do vývoje hodlá investovat nemalé peníze. Uvidíme, zda se takového produktu skutečně dočkáme. Doufejme, že ano, protože právě chytré brýle by mohly přinést velkou revoluci.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat