Chytré hodinky s Wear OS s dvoutýdenní výdrží v přípravě

Chytré hodinky s Wear OS s dvoutýdenní výdrží v přípravě
2019-09-18T08:30:38+02:00
• 18. 9. 2019

V posledních dnech se objevilo několik spekulací ohledně důvodu nákupu výzkumné části společnosti Fossil samotným Googlem. Vyhledávacímu gigantovi šlo zejména o talentované lidi, kteří mají stát za technologií kombinující analogové ručičky a displej do podoby chytrých hodinek s dlouhou výdrží. Projekt se jmenuje Diana, ale jelikož se jedná jen o spekulaci, nevíme, jestli se něčeho takového dočkáme.

Fossil představil nové chytré hodinky 5. generace

Na druhou stranu se nyní objevily chytré hodinky nesoucí název Fossil Collider Hybrid Smartwatch HR, které odpovídají právě projektu Diana. V tomto případě se jedná o hybridní zařízení, které je pravděpodobně vybaveno systémem Wear OS od Googlu.

Fossil Collider Hybrid Smartwatch HR

V tuto chvíli nejsou známé detailní podrobnosti. Hodinky Fossil Collider Hybrid Smartwatch HR se sice objevily v několika online obchodech, ale moc specifikací se zde nenachází. Ostatně nejsou ani v prodeji. S největší pravděpodobností došlo k zařazení z důvodu příprav samotného prodeje. I tak se dozvídáme některé zajímavé specifikace.

Už jen ze samotné podoby hodinek jde vidět, že nedisponují běžným displejem. Odhaduje se, že došlo na použití e-ink, tedy zobrazovacího panelu s elektronickým inkoustem. Nad displejem jsou pak běžné mechanické ručičky pro zobrazování času. Podle informací, které jsou vidět, se spekuluje, že systém je právě Wear OS.

Mezi vlastnostmi je například voděodolnost 5/3 ATM a podpora Google Pay, tedy je k dispozici NFC technologie. Hodinky jako takové nemají senzor srdečního tepu, tedy aspoň některé modely. Otázkou je, jestli došlo na použití dotykového displeje, nebo ke všemu bude sloužit korunka na straně a dodatečná tlačítka.

Nejzajímavější parametr je ale výdrž na jedno nabití. Pokud jsou obsaženy pravdivé informace, mohou Fossil Collider Hybrid Smartwatch HR vydržet až dva týdny v provozu. Cena by se měla v tomto případě pohybovat kolem 225 dolarů, tedy v přepočtu 5 300 Kč bez daně a dalších poplatků.

Musíme si počkat na oficiální uvedení a doplnění všech vlastností a specifikací. Zatím to ale vypadá na zajímavé hybridní hodinky, byť asi nebudou splňovat nároky všech.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat