Apple Watch by se mohly dočkat samoutahovacích pásků a dalších funkcí

Apple Watch by se mohly dočkat samoutahovacích pásků a dalších funkcí
2019-09-10T10:00:59+02:00
• 10. 9. 2019

Americký úřad zabývající se patenty a ochrannými známkami udělil společnosti Apple hned několik patentů na chytré řemínku pro Apple Watch. Dle dokumentace by tyto řemínky měly obsahovat speciální funkce, jako je biometrická autentizace či samoutahování pásku.

Apple Watch podle patentů budou (r)evoluční

Dle prvního patentu si Apple pohrává s myšlenkou, že by řemínek mohl obsahovat senzor, jenž může uživatele autorizovat na základě vzorů z pokožky. Díky této funkci by nebylo zapotřebí do chytrých hodinek zadávat přístupové heslo, případně mít Apple Watch spárované s iPhonem. 

Druhý patent pak popisuje samočinně stahující pásek pro Apple Watch. Pokud uživatel například běhá nebo cvičí, mohl by se pásek automaticky napnout, čímž by se zajistil lepší komfort pro sportovní aktivity. Například po dokončení fyzické aktivity by se pásek automaticky opět uvolnil. 

Uživatelé by si mimo jiné mohli sami nastavit, v jakých případech a při jakých aktivitách by se pásek automaticky napnul. Naopak by bylo možné tuto funkci využít v případě řízení automobilu, kdy by pásek napnutím reagoval například na blížící se zatáčku a podobně. 

Třetí patent popisuje řemínek Apple Watch s LED diodou, jenž by vizualizoval postup činnosti nebo úkolu, jako je dokončení Walk, Stand a Exercise. Indikátor by také mohl sloužit pro kontrolu zbývající výdrže baterie Apple Watch. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat