Dotekomanie.cz

Apple otevírá brány nezávislým servisům, mohou opravit iPhone po záruce

Apple na své tiskové konferenci přišel s poměrně neočekávaným výrokem, neboť se zavázal, že konečně umožní nezávislým servisům opravit iPhony, které budou již dávno po záruce. Tato novinka je součástí programu Independent Repair Provider Program a v podstatě poskytuje součásti, nástroje a školení servisům, které chtějí pracovat s originálním hardwarem společnosti Apple. 

Apple jde konečně vstříc nezávislým servisům

Prozatím je program k dispozici pouze v Severní Americe, ovšem v budoucnu se chystá rozšířit i na další regiony v Evropě a Asii. Nicméně, nutno podotknout, že mimo záruční opravy jsou omezeny většinou na jednotlivé části, jako jsou přední nebo zadní skleněné panely, prasklé čočky u fotoaparátů a podobně. Pro zákazníky je to ale i tak velká výhra, protože v praxi budou mít širší výběr možností, kde si mohou nechat své telefony opravit. 

Nezávislé podniky se nyní do programu Independent Repair Provider Program mohou zdarma zaregistrovat. Jakmile Apple schválí jejich registraci, zdarma jim budou poskytnuty potřebné nástroje a školení, které budou k dispozici online. Následně pak podniky dostanou přístup ke stejným originálním dílům jako autorizovaní prodejci za stejnou cenu.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version