Vivo NEX 3 (5G) – unikají specifikace neobvyklého smartphonu aktualizováno

Vivo NEX 3 (5G) – unikají specifikace neobvyklého smartphonu [aktualizováno]
2019-09-03T15:35:53+02:00
• 3. 9. 2019

Aktualizováno 3. 9.

S blížícím se představení nového smartphonu od Vivo se objevuje více úniků, byť společnost již začíná lákat na představení tohoto modelu. Vivo Nex 3 bude k dispozici ve dvou variantách. Jedná bude nabízet jen LTE, druhá se připojí i na 5G. V rámci specifikací nenajdeme jiný větší rozdíl. Například hmotnost bude odlišná o necelý jeden gram, jinak rozměry jsou identické.

Na přední straně bude k dispozici 16MPx senzor, zadní strana ponese trojici foťáků s hodnotami 64 MPx, 13MP a 13MPx. O výkon se bude starat Snapdragon 855 Plus, který bude mít k dispozici 8 Gb operační paměti, případně až 12 GB. Úložiště bude o velikostech 128, 256 a 512 GB. Součástí bude konektor na sluchátka a USB C. Co se týče baterie, nabídne kapacitu 4500 mAh, přičemž nechybí podpora rychlého nabíjení. Zde bude možné využít až 44W technologii od Vivo. Displej bude mít 6,89 palců s Full HD+ rozlišením a se zabudovanou čtečkou otisků prstů.

Aktualizováno 27. 8.

Teprve včera se objevily nějaké informace kolem další novinky od Vivo a dnes zde máme první oficiální video lákající na Nex 3. Upoutávka vyšla na čínské sociální síti, ale již nyní se na ni můžete podívat na Youtube.

Minimálně se dozvídáme design zadní strany, tedy uspořádání kamer. Letos bude zřejmě v kurzu kruhový design. Také v jedné části lze zahlédnout, jak je řešena přední kamera. Nakonec se dočkáme výsuvného mechanismu. Ben Geskin (@BenGeskin) nelenil a vytvořil render smartphonu z toho, co zatím víme.

Původní článek 26. 8.

Vivo patří mezi významné hráče na mobilním trhu, byť v našich končinách o této značce příliš neslýcháváme, aspoň se tedy mobily neobjevují nějak často na evropském trhu. I tak společnost dokáže zaujmout svými mobily, zejména pak sérií Nex. Příkladem může být poslední novinka Vivo Nex Dual Display. Nyní se ukazuje, že další model ponese název Vivo Nex 3 (5G), přičemž se dozvídáme základní charakteristiku.

Vivo NEX 3 (5G)

Dle dostupných prvních spekulací bude novinka nabízet displej typu waterfall. Ten zatím nebyl použit ani na jednom zařízení, ale již byl například prezentován společností Oppo. Ostatně Vivo i Oppo mají mnoho společného, spadají pod BBK Electronics. Zobrazovací panel tedy bude extrémně zakřivený po stranách a bude zabírat 99,6 % přední strany smartphonu.

Co se týče další specifikací, tak o výkon se bude starat Snapdragon 855 Plus. Součástí bude také 5G konektivita. Bohužel více informací o úložišti a operační paměti nemáme, ale předpokládáme, že by mohlo dojít na použití UFS 3.0 v případě prostoru pro uživatelská data.

Zajímavostí u novinky bude zadní foťák. Současné mobily nabízí maximálně 48MPx senzory, ale u Vivo NEX 3 (5G) dojde na použití 64MPx. Ten byl ostatně představen společností Samsung. Předpokládáme, že v základu bude mobil produkovat 16MPx snímky, jelikož bude docházet ke sloučení dat ze čtyř pixelů do jednoho výsledného.

Nyní si budeme muset počkat na oficiální uvedení, případně další informace. Například netušíme, jak bude řešena přední kamerka. Nabízí se výsuvný mechanismus, použití druhého displeje na zadní straně nebo kamerky zabudované pod displejem.

Zdroje: twitter.com, twitter.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat