Skrze Lightning kabel lze hacknout Mac

Skrze Lightning kabel lze hacknout Mac
2019-08-17T19:30:08+02:00
• 17. 8. 2019

Již v minulosti jsme vás několikrát informovali o tom, jak nebezpečné pro vaše zařízení může být využívání veřejných Wi-Fi připojení. To ale není vše, dokonce jsme vás také varovali před veřejnými zásuvkami a neoriginálními kabely, díky kterým může být váš telefon napaden vzdáleným přístupem hackera. 

Mac může být v ohrožení klasickým kabelem

Vaše zařízení je takřka denně vystaveno potenciální hrozbě, a tak byste měli dbát na to, jak se svým telefonem pracujete. Zajímavé ale je, že i přes veškerou pečlivost se do vašeho počítače s logem nakousnutého jablka (Mac) může hacker dostat pouze prostřednictvím Lightning kabelu.

Nutno podotknout, že i tento Lightning kabel je speciálně upraven. Potíž je ale v tom, že se na první pohled tváří jako originální kousek od Applu. Pokud tedy uživatel nebude pozorný, může si takový kabel zakoupit a začít používat. A právě zde může být velký problém. 

S touto informací přišel bezpečnostní expert MG (jedná se o pseudonym, pozn.red.). Právě on vytvořil upravený Lightning kabel, jenž bylo možné standardním způsobem použít pro synchronizaci iPhonu s Macem. Ovšem tento kabel byl vybaven speciálním čipem, který dokázal do počítače nahrát škodlivý kód, čímž útočník získal přístup k uživatelským datům. 

Na druhou stranu je vysoce nepravděpodobné, že byste se k takovému kabelu dostali běžným způsobem. Je však nutno poznamenat, že se zde určitá míra nebezpečí nachází. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat